sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KIRSALDAKÝ ÇÝFTÇÝLERE DEVLET DESTEÐÝ

  •  21 Kasým 2023 Salý 09:04

Mersin Ýl Tarým Müdürlüðü tarafýndan hayata geçirilen ’Kýrsal Dezavantajlý Alanlar Kalkýnma’ projesi çerçevesinde, zorlu coðrafyada üretim yapmakta zorlanan çiftçilere güneþ paneli, meyve kesme ve kurutma, hamur ve üzüm sýkma makineleri daðýtýldý.

Türkiye’de tarýmsal üretimin en önemli merkezlerinden biri olan Mersin’de, üreticilere destekler devam ediyor. Mersin Ýl Tarým Müdürlüðü tarafýndan hayata geçirilen ’Kýrsal Dezavantajlý Alanlar Kalkýnma’ projesi çerçevesinde, zorlu coðrafya þartlarýnda üretim yapmakta zorlanan çiftçilere güneþ paneli, meyve kesme ve kurutma, hamur ve üzüm sýkma makineleri daðýtýldý.

Ýl Tarým Müdürlüðü bahçesinde düzenlenen törene Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da katýlarak, çiftçilerle buluþtu. Törende konuþan Vali Pehlivan, Mersin’in bereketli topraklara sahip olduðunu söyledi. Mersin’de akla gelebilecek hemen hemen her ürünün yetiþtiðini vurgulayan Pehlivan, "Ýlimizin yüzölçümünün yüzde 21-22’sini tarým alanlarý oluþturuyor. Yüzde 4-5 oranýnda da mera alanýmýz var. Aslýnda yüzölçümü büyüklüðüne baktýðýmýz zaman çok olarak görünmeyebilir ama bereket olarak üst seviyelerde üretimin yapýldýðý bir ilde yaþýyoruz. Bu baðlamda merada yapýlan faaliyetler açýsýndan da baktýðýmýzda aðýrlýklý olarak hayvancýlýk yapýldýðýný görüyoruz. Mersin ilimizde 806 mahallemiz var. Bu mahallelerimizin 135’i kýrsal mahallelerimiz yani meralarýn olduðu yerler. 636 mera parselimiz var ve toplamda da 62 bin hektar mera alanýmýz var. Bu mera alanlarýmýzda baþta küçükbaþ hayvancýlýk yapýlýyor.

Özellikle son 20 yýllýk dönemde, Cumhurbaþkanýmýzýn himayelerinde baþta Tarým ve Orman Bakanlýðýmýz ile ilgili kurumlarýn vasýtasýyla verilen teþvikler sayesinde bu süre zarfýnda küçükbaþ hayvan varlýðýmýz katlanarak artmýþ. Koyun adedimiz 4 kat, keçi adedimiz 3 kat artmýþ. 900 bine yaklaþan keçi adediyle bu alanda Türkiye’de birinci sýradayýz. Koyun adedi ile birlikte bu rakam 2 milyona yaklaþýyor ki toplam küçükbaþ varlýðýnda da yine ilk 5’lerdeyiz. Tabi bu teþviklerden yararlanan çiftçilerimizin ortaya koymuþ olduðu emek ve gayretin çok büyük bir payý var" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.