sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ’DE GAMBÝLYA, ORGANÝK ISPANAK VE ÞEVKETÝ BOSTAN EKÝMÝ GERÇEKLEÞTÝRÝLDÝ

  •  17 Kasým 2023 Cuma 09:29

Akdeniz Renkli Eller Kadýn Giriþimi Üretimi ve Ýþletme Kooperatifi ile Ýl Tarým Müdürlüðü iþbirliðiyle “Akdeniz’de Kadýnlar Organik Yeþillik Üretiyor Projesi” bünyesinde gambilya, organik ýspanak ve þevketi bostan bitkilerinin ekimi gerçekleþtirildi.

Baðcýlar Ýhsaniye (Melemez) Mahallesi’nde 3 buçuk dönümlük alanda gerçekleþen organik ýspanak, gambilya ve þevketi bostan ekiminin hasadýndan elde edilecek ürünlerin satýþýndan saðlanacak gelir, kooperatif üyesi kadýnlara ulaþtýrýlacak.

“Köylü ve kentli kadýnlarý kooperatif çatýsý altýnda topladýk”

Sivil toplum kuruluþu temsilcileri, bürokratlar, mahalle muhtarlarý ve kadýnlarýn katýldýðý ekim öncesi, proje hakkýnda bilgi veren Ýhsaniye Mahalle Muhtarý ve Renkli Eller Kadýn Giriþimi Üretimi Kooperatifi Baþkaný Zehra Yýlmaz, “Akdeniz Belediye Baþkanýmýz Mustafa Gültak’ýn desteðiyle kurduðumuz kooperatifimiz ve Ýl Tarým Müdürlüðümüz tarafýndan organik ýspanak, gambilya ve þevketi bostan ekimimiz olacak. Köydeki ve þehirdeki kadýnlarýmýzý kooperatifi çatýsý altýnda toplayýp onlarýn hem ev, hem kent hem de ülke ekonomisine ciddi katký sunmalarýný saðlýyoruz. Gültak Baþkanýmýzýn saðladýðý ’Kadýn Emeði Diyarýnda’ da kadýnlarýmýz, yapmýþ olduklarý reçelleri, el emeði ürünleri, sýkma ve börekleri satarak aile bütçelerine büyük katký saðlýyor. Projelerimiz baþarýyla sürüyor. Bize katký veren Baþkanýmýz Mustafa Gültak’a çok teþekkür ediyorum” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.