sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TÜÝOSB’DE TEMEL ALTYAPI ÝHALELERÝ BAÞLIYOR

  •  14 Kasým 2023 Salý 13:56

Mersin Tarsus Tarýmsal Ürün Ýþleme Ýhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜÝOSB), Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðýnýn onayý ile altyapý ihale baþvuru sürecini baþlattý.

TÜÝOSB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðýnýn onayý ile yeni kilometre taþý olan ’temel altyapý yapým iþi ihale’ sürecini baþlattý. Dünya Bankasý Finansmanlý Organize Sanayi Bölgesi Projesi çerçevesinde çalýþmalarýna devam eden TÜÝOSB Baþkaný ve OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Gül Akyürek Balta, altyapý ihale baþvurularýnýn 22 Kasým 2023 tarihinde sona ereceðini bildirdi. TÜÝOSB için önemli bir adýmýn daha atýldýðýný kaydeden Akyürek Balta, “TÜÝOSB, 2018 yýlýnda çýktýðý yolda istikrarlý bir þekilde ilerliyor. Temel altyapý projeleri Dünya Bankasý tarafýndan finanse edilen bölgemizin, 2021 yýlýnda yol ve arazi kazý-dolgu inþaat iþlerine baþladýk. Bölge arazi düzenleme çalýþmalarýmýzý, arsa tahsislerimizi 2023 yýlýnda tamamladýk. Yeni yatýrýmcý taleplerini karþýlamak için Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðýna yaptýðýmýz 125 hektarlýk geniþleme alaný baþvurumuz tamamlandý. 2023 yýlý içerisinde fabrika inþaatlarýmýza baþladýk. Hedefimiz, 2024 yýlýnda bölgemizde üretime geçilmesi” dedi.

100 fabrikayla 10 bin kiþiye istihdam imkâný saðlayacak bir dijital tarým ve gýda ekosistemi kurarak, sadece bölgenin deðil, ülkenin de kalkýnma ve refahýna katkýda bulunacaklarýnýn altýný çizen Akyürek Balta, TÜÝOSB’nin dünyadaki en geliþmiþ sistemleri, tarým ve gýda sektörüne katarak, geleceðin pazarlarýna yön verecek bir kapasiteyi bünyesinde barýndýracaðýný ifade etti.

Dönüþümde model

Akyürek Balta, TÜÝOSB’nin akýllý teknik alt yapýlarla birlikte Ar-Ge Yenilikçilik ve Dijital Dönüþüm Merkezi, Tarým ve Gýda Teknolojileri Test Merkezi, Dijital Tarým ve Gýda Endüstrisi Eðitim Kompleksi, Gýda Ýnovasyon Merkezi ve Ortak Lojistik Merkezi gibi kuruluþlarýyla da Türkiye’nin dönüþümüne model olacaðýný kaydetti.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.