sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TARSUS’TA 350 LÝTRE SAHTE ZEYTÝNYAÐI ELE GEÇÝRÝLDÝ

  •  9 Kasým 2023 Perþembe 10:32

Tarsus Belediyesine baðlý Zabýta Müdürlüðü ekiplerince kent genelinde yapýlan denetimlerde, zeytinyaðý adý altýnda satýþa sunulan ancak içeriðinde kalitesiz yaðlar bulunan ve menþei belli olmayan 350 litre yað ele geçirildi.

Tarsus Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, zabýta ekipleri tarafýndan bir iþletmeye yönelik gerçekleþtirilen denetim sonucunda 350 litrelik sahte zeytinyaðý ele geçirildi. Saðlýk Ýþleri Müdürlüðü laboratuvarlarýnda yapýlan analizler sonucunda, ürünlerin kalitesiz içeriði ve gerçekte zeytinyaðý olmamasý kesinlik kazandý. Sahte ürünlerin tespiti üzerine yapýlan detaylý incelemelerde, söz konusu yaðlarýn asýl içeriðinin pamuk, kanola ve kalitesiz, halk saðlýðýna zararlý yaðlar olduðu ortaya çýktý. Olayýn ardýndan ilgili iþletme hakkýnda yasal süreç baþlatýldý.

Belediye yetkilileri, halk saðlýðýný korumak adýna denetimlerin sýký bir þekilde devam edeceðini ve benzer gýda sahteciliðine göz yumulmayacaðýný belirtti. Ayný zamanda, vatandaþlardan da güvenilir gýda ürünleri tercih etmeleri konusunda duyarlý olmalarý istenildi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.