sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MEME KANSERÝ FARKINDALIK PROGRAMI GERÇEKLEÞTÝ

  •  31 Ekim 2023 Salý 15:34

Mersin Büyükþehir Belediyesi, 1-31 Ekim ‘Meme Kanseri Farkýndalýk Ayý’ bünyesinde Mezitli Kadýn Saðlýðý Danýþma Merkezi’nden faydalanan danýþanlara eðitim programý gerçekleþtirdi.

Eðitimler çerçevesinde Saðlýk Ýþleri Daire Baþkanlýðý Halk Saðlýðý ve Denetim Þube Müdürü Uzman Doktor Bahar Gülcay Çat danýþanlara ‘Meme kanseri ve belirtileri’, ‘Teþhis yöntemleri ve gerçekleþme biçimleri’ ve ‘Korunma yöntemleri’, Operatör Doktor Aslý Bilekdemir ise, ‘Rahim aðzý kanseri ve erken taný’ ‘Kanser belirtileri’, ‘Rahim aðzý kanser tipleri, evreleri ve tedavileri’ hakkýnda bilgi verdi.

Etkinlikte, Saðlýk Ýþleri Dairesi Baþkanlýðýna baðlý ekipler, danýþanlarýn nabýz, þeker ve tansiyon ölçümlerini de yaptý. Etkinlikte meme kanseriyle ilgili farkýndalýk oluþturmak adýna danýþanlara pembe kurdele daðýtýlarak yanýnda pembe fular hediye edildi.

“Büyükþehir olarak, her yýl Ekim ayýný farkýndalýk etkinlikleriyle geçiriyoruz”

Mersin Büyükþehir Belediyesi Saðlýk Ýþleri Dairesi Baþkanlýðý olarak her yýl Ekim ayýnda farkýndalýk etkinlikleri düzenlediklerini belirten Halk Saðlýðý ve Denetim Þube Müdürü Uz.Dr. Bahar Gülcay Çat, “Bu sene de Kadýn Saðlýðý Danýþma Merkezimizden yararlanan danýþanlarýmýza yönelik meme kanseri farkýndalýðý ile alakalý bir eðitim düzenledik. Ayrýca Kadýn Hastalýklarý ve Doðum Uzmanýmýz Op.Dr. Aslý Bilekdemir danýþanlarýmýza diðer kanser türleri hakkýnda bilgilendirme eðitimi verdi. Ayný zamanda danýþanlarýmýza merkezdeki uzmanlarýmýzla balonla solunum egzersizi yaptýrdýk. Akdeniz tipi beslenme anketi ve kanserlerin psikolojik yönleri ile alakalý bir farkýndalýk oluþturduk. Bugünün anlam ve önemini daha da vurgulayabilmek için bu sene de pembe fularlarýmýzý danýþanlarýmýza takdim ettik” dedi. Meme kanserinin her 8 kadýndan birinde görülebilen bir hastalýk olduðunu ve meme kanserinde erken teþhisin hayat kurtardýðýný da ifade eden Çat, erken teþhiste meme kanserinin nerdeyse yüzde 100’e yakýn bir tedavi edilme oraný olduðunu kaydetti.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.