sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

12 METRELÝK LÜKS TEKNE BATTI, 2 KÝÞÝ SAÐ KURTULDU

  •  16 Ekim 2023 Pazartesi 09:16

Mersin’in Erdemli ilçesinde 12 metrelik lüks tekne, motorunun durmasý sonrasýnda fýrtýnada kayalýklara çarparak battý. 2 kiþinin sað kurtulduðu olayda batan tekne, Sahil Güvenlik Komutanlýðý ekipleri ve balýkçýlar tarafýndan barýnaða çekildi.

Alýnan bilgiye göre, Erdemli ilçesi Kumkuyu Týrtar mevkiinde yat limaný giriþinde ABD’den getirildiði öðrenilen kaptan A.Y. idaresindeki lüks teknenin motoru durdu. Fýrtýnada savrulan tekne kayalýklara çarparken, kaptan ve yanýndaki bir kiþi teknede bulunan bot ile kurtuldu. Sahil Güvenlik Komutanlýðý’na baðlý tekne de bölgeye sevk edildi. Hasar alan tekne bir süre sonra battý. Bunun üzerine Sahil Güvenlik Komutanlýðý ile balýkçýlar teknenin kurtarýlmasý için çalýþma yaptý. Bir dalgýç batan tekneye halat baðlayarak, balýkçý teknesinin yardýmý ile çekilmesini saðladý. Yaklaþýk 5 saatlik çalýþma ile çekilen lüks tekne Erdemli Balýkçý Barýnaðý’na getirildi. Burada tekne vinç yardýmý ile denizden çýkarýldý.

5 saatlik çalýþma ile balýkçý barýnaðýna getirildi

Kurtarma çalýþmalarýna katýlan Mersin Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birliði Baþkan Yardýmcýsý Yalçýn Sakýn, "Denizden yat limaný aðzýna gelen yelkenli teknenin motoru stop ediyor. Motor durunca fýrtýna ve rüzgarla kayalara çarpýyor. Teknenin altý kýrýlýyor. Ýçindekiler zodyak botla kurtuluyor. Sahil Güvenlik bizden tekne istedi. Biz de açýkta çalýþan bir teknemizi gönderdik. Biz de halat götürdük. 5 saatte 10 kilometrelik mesafeyi gelebildik. Þu anda Erdemli Balýkçý Barýnaðý’na getirdik" dedi.

Teknenin 12 metre uzunluðunda olduðunu kaydeden Sakýn, yatýn ABD bayraklý olduðunu bildiklerini söyledi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.