sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ KADIN ÜRETÝCÝYE DESTEÐÝNÝ DÜRDÜRÜYOR

  •  13 Ekim 2023 Cuma 13:04

Mersin Büyükþehir Belediyesi, kadýnlarýn üretime daha fazla katýlmalarý ve ekonomik anlamda güçlenmeleri için desteðini sürdürüyor.

Mersin Büyükþehir Belediyesinin Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðý bünyesinde hayata geçirdiði projelerden, ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesinden bugüne kadar 121 kadýn yararlanýrken, ‘Arý Yetiþtiricilerine Alet ve Ekipman Desteði’ projesinden ise 133 kadýn faydalandý. Büyükþehir Belediyesinin fide ve fidan desteði sunduðu ‘Destek Büyükþehir’den, Üretim Çiftçi’den’ projesiyle de 2 bin 27 kadýn, üretmenin mutluluðunu yaþarken, Büyükþehir Belediyesinin en yeni projelerinden olan ‘Destek Büyükþehir’den, Kýsmet Denizden’ projesi kapsamýnda ise 30 kadýn balýkçý bu sezon belediyenin kendilerine sunduðu ekipmanlarla denize açýldý.

"Büyükþehir Belediyesinin desteði üreticiler için çok önemli”

10 yýldýr çiftçilik yapan ve Büyükþehir Belediyesinin avokado fidaný desteðinden yararlanan kadýn üreticilerden Basiret Kara, Büyükþehir Belediyesinin desteðini tesadüfen duyduðunu söyleyerek, “Baþvurdum, olumlu dönüþ oldu. Çok da iyi oldu. Ýyi ki de oldu. Yaklaþýk 3 ile 3 buçuk yýldýr avokadoya dönüþ yapýyoruz” dedi. Büyükþehir Belediyesinin desteðinin üreticiler için önemli olduðunu vurgulayan Kara, “Ben daha önce araþtýrdým, maliyet olarak yarý yarýya düþük maliyet. Bugünlerde bütün maliyetler arttýðý için fidan fiyatlarý da artýyor. Yarý yarýyanýn bile üzerinde çok güzel bir destek bu bizim için. 3 fidanýn yerine 5-6 fidan almýþ oluyoruz” diye konuþtu. Üretime cesaret edemeyen kadýnlar için de tavsiyelerde bulunan Kara, “Evde oturmasýndansa küçük bir hobi bahçesi de olsa oradan ilerleterek iþini yürütebilir. Bütün kadýnlar yapmalý bunu. Hiçbir kadýn evinde oturmasýn. Çalýþsýn kendi kazancýný kendi kazansýn” ifadelerine yer verdi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.