sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ BELEDÝYESÝ ETÜT MERKEZÝNDE EÐÝTÝM GÖREN 127 ÖÐRENCÝ ÜNÝVERSÝTELERÝN ÇEÞÝTLÝ BÖLÜMLERÝNE YERLEÞTÝ

  •  13 Ekim 2023 Cuma 13:02

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin hizmete açtýðý etüt merkezinde geçtiðimiz yýl ücretsiz üniversite hazýrlýk kursu gören öðrencilerden, 46’sý lisans, 81’i de ön lisans olmak üzere toplamda 127 öðrenci üniversitelerin çeþitli bölümlerine yerleþti.

Kültür ve Sosyal Ýþler Müdürlüðüne baðlý ve Gökdelen Ýþ Merkezi 29. katta hizmet veren Akdeniz Belediyesi Etüt Merkezinde, yeni eðitim-öðretim dönemi için de lise mezunu öðrencilere eþit aðýrlýk ve sayýsal alanlarda, uzman eðitmenler gözetiminde ücretsiz üniversite sýnavýna hazýrlýk kursu veriliyor. Mersin Halk Eðitim Merkezinin de iþbirliðinde verilen kurslar sayesinde sýnavlara hazýrlanan öðrenciler, eðitimde saðlanan fýrsat eþitliði sayesinde yaþýtlarýyla rekabet etme fýrsatý yakalýyor.

336 öðrenciye hizmet veriliyor

Hizmete açýldýðý günden bu yana etüt merkezinde, rehberlik hizmetinden deneme sýnavlarýna, kaynak kitap ve set desteðinden eðitim kartýna, kültür gezileri ve gençlik kamplarýna dek farklý birçok aktivite de öðrencilere sunuluyor. Bu yýl içinde 9 eþit aðýrlýk, 5 de sayýsal olmak üzere toplam 14 sýnýfta 336 öðrenciye hizmet veren Akdeniz Belediyesi Etüt Merkezi, hem sahip olduðu manzarasý hem de eðitim kalitesiyle dikkat çekiyor.

“Manzarasý ve sessizliði bizi motive ediyor”

Akdeniz Belediyesinin ücretsiz olarak saðladýðý imkandan yaklaþýk 1 haftadýr yararlandýðýný söyleyen öðrencilerden Barýþ Berfan Gültekin, verilen eðitimden ve öðretmenlerinden çok memnun olduðunu ifade etti. Etüt merkezinin manzarasýnýn kendilerini motive ettiðini ve ders aralarýnda manzaranýn tadýný çýkardýklarýný dile getiren Gültekin, gökdelen binasýnýn 29’uncu katýnda olduklarý için dýþarýyla baðlantýlarýnýn olmadýðýna dikkat çekerek, “Çok rahatsýz edilmiyoruz, neredeyse hiç ses de olmuyor. Dolayýsýyla derslerimize odaklanabiliyoruz. Ücretsiz olmasýna raðmen diðer dershanelerle arasýnda fark yok. Hatta daha kaliteli bir eðitim alabiliyoruz” dedi. Hemþirelik bölümünü kazanmayý hedeflediðini dile getiren Ayþe Deniz de, “Etüt Merkezimizden çok memnunum. Ayrýca hocalarýmýzýn ders anlatma kalitesi çok yüksek. Konum olarak da çok güzel bir yerdeyiz. Bu hizmeti veren Belediye Baþkanýmýz Mustafa Gültak’a çok teþekkür ederim” þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ FIRTINA SERALARA ZARAR VERDÝ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.