sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

DOMATESTE GÜZ HASADI BAÞLADI

  •  6 Ekim 2023 Cuma 10:49

Türkiye’nin yaþ sebze ve meyve üretiminde ilk sýralarda yer alan Mersin’de açýkta yetiþtirilen iç ve dýþ piyasanýn önemli bir kýsmýný karþýlayan domateste güz hasadý baþladý. Verimin iyi olmasý çiftçilerin yüzünü güldürürken, fiyatýnýn da þu anda 10-12 TL bandýnda gittiði belirtildi.

Türkiye’de domates üretiminin en çok yapýldýðý ilk 5 il içerisinde yer alan Mersin’de sezonda yaklaþýk 1 milyon 200 bin ton ürün alýnýyor. Mersin genelinde en çok üretim ise Erdemli ilçesinde yapýlýyor. Kýþýn örtü altý yaz ve sonbaharda ise açýkta yapýlan üretimle ilçede yýlda 600 bin tondan fazla domates hasat ediliyor. Güz domatesi olarak bilinen sezonun açýktaki son üretiminin hasadý da sonbaharýn girmesiyle birlikte baþladý. Tarlada birinci kalite domates 10-12 TL arasýnda alýcý buluyor. Hasat edilen ürünler ilk önce Ýstanbul ve Ankara baþta olmak üzere birçok büyükþehire gönderiliyor.

Erdemli’nin Karayakup köyündeki tarlasýnda domates üretimi yapan Yunus Söner, "Domatesin güz hasadýna baþladýk. Bu sene verim güzel, kaliteli ürünlerimizi yetiþtirdik. Baþlayan sonbahar hasadýmýz yaklaþýk 2,5 ay sürer" dedi.

Üreticilerden Mustafa Yýldýz ise, "Güz çeþidi domatesimizi 20 Temmuz’da diktik. Emek çektik olacak diye. 70 gün sonra ilk hasada baþladýk. Fiyatlar da düzeliyor. Domateslerimiz daha çok iç piyasada Ýç Anadolu ve Karadeniz bölgesinde büyükþehirlerin hemen hemen hepsine gidiyor" ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE EV YANGINI: 1 YARALI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÖZCAN KIZILTAN ÝLE YOLLAR AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.