sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MUT’TA ZEYTÝN HASADI BAÞLADI

  •  21 Eylül 2023 Perþembe 10:40

Mersin’in Mut ilçesinde zeytin hasadý baþlarken, bu yýl 296 bin dekar alanda, 130 bin ton zeytin ve 10 bin ton zeytinyaðý rekoltesi bekleniyor.

Türkiye’de zeytin üretiminin ise yüzde 20’sinin gerçekleþtirildiði Mut’ta, 296 bin dekar zeytin alanýnda 12 milyon 500 bin kayýtlý, orman iþletmesinin diktirdiði, yeni dikilen meyvesiz ve kayýtsýz toplam 15 milyon zeytin aðacý bulunuyor.

Orta doðu üzerinden dünyaya zeytinin Mut üzerinden yayýldýðýný aktaran Mut Ziraat Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Muharrem Yýlmaz, “Mut, zeytinimizin ve zeytinyaðýmýzýn gerek iklimsel avantajýyla kaliteli, natürel, organik üretimin avantajýyla yurt içine ve yurt dýþýna satýmý yapýlmaktadýr. Fransa’ya, Japonya’ya ve Arap ülkelerine ilçemizden ihracat yapan firmalar bulunmaktadýr” dedi.

Yýlmaz, zeytin üreticilerini uyararak. “Zeytinde erken hasat yað kalitesini olumsuz etkilemektedir. Erken hasat ayrýca fiyatýn düþmesine neden olmaktadýr. Erken hasat yaparak kaliteyi, fiyatý ve rekolteyi düþürmeyelim. Zeytin hasadý yapýlýrken olgun meyveleri toplayalým. Olgun olmayan meyveleri ise Ekim ayýnýn ilk haftasýndan sonra yapmaya gayret gösterelim. Bereketli bir zeytin sezonu olmasýný temenni ediyorum. Bol kazançlar dilerim” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE EV YANGINI: 1 YARALI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÖZCAN KIZILTAN ÝLE YOLLAR AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.