sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ’DE DE SEZONUN AÇILMASIYLA TEZGAHLAR BALIKLA DOLDU

  •  19 Eylül 2023 Salý 10:47

Ege ve Karadeniz’in ardýndan 15 Eylül’de Akdeniz’de de sezonun açýlmasýyla, balýkçýlar ilk avlarýn ardýndan kýyýya döndü, balýk tezgahlarýnda bolluk yaþandý

Mersin’den Akdeniz’e açýlan balýkçýlarýn bereketli avla döndüðü ifade edilirken, tezgahlarda Ege ve Karadeniz’in yaný sýra Akdeniz’den de çýkan çeþit çeþit balýklar yer aldý.

Türkiye’nin 321 kilometrelik sahil sýnýrýna sahip Mersin’den 15 Eylül itibariyle Doðu Akdeniz’e açýlan balýkçýlar bir bir dönmeye baþladý. Ýlk iki hafta bolluk yaþanmasýnýn beklendiði Akdeniz’den çeþit çeþit balýklarla dönen balýkçýlar, tezgahlarýn da dolmasýna vesile oldu. Tekneleriyle denize açýlan bazý balýkçýlarýn ise að yýrtýlmasý gibi çeþitli zorluklarla da karþýlaþtýðý belirtildi. Zorunlu olarak yaþanan aksilikleri gidermek için balýkçý barýnaklarýna yanaþan teknelerde tayfalar yýrtýlan aðlarý dikerek yeninden denize açýlmak için yoðun mesai harcadý. Öte yandan, avdan dönen teknelerdeki balýklar ise iç piyasada yerini aldý. 7 ayrý balýkçý barýnaðý bulunan Mersin’de 481 teknenin avlanmaya çýktýðý özellikle 15-20 gün süreyle yoðun balýk popülasyonunun beklendiði ifade edildi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE EV YANGINI: 1 YARALI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÖZCAN KIZILTAN ÝLE YOLLAR AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.