sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZLÝ BALIKÇILAR ’VÝRA BÝSMÝLLAH’ DÝYEREK SEZONU AÇTI

  •  16 Eylül 2023 Cumartesi 09:01

Ege ve Karadeniz’den 15 gün sonra bugün ’Vira Bismillah’ diyen Akdenizli balýkçýlar sezonu açtý. Mersin’de 7 ayrý barýnaktan 481 balýkçý ekmek tekneleriyle yola çýkarken, bereketli bir sezon geçirmeyi umut ettiklerini ifade etti.

321 kilometrelik Akdeniz’e olan kýyýsý ile dikkat çeken Mersin’de balýkçýlýk önemli bir ekonomik gelir saðlýyor. 15 Nisan’da kapanan Eðe ve Karadeniz’de 1 Eylül’de açýlan yeni sezon Akdeniz’de ise 15 Eylül’de bu gece açýldý. Mersin’de bulunan 7 balýkçý barýnaðýndan 481 teknede tüm hazýrlýklar tamamlandý, gece yarýsý açýk denize ilerlemeye baþladý. Erdemli Balýkçý Barýnaðý’ndaki balýkçýlarý, Vali Ali Hamza Pehlivan ile aileleri birlikte uðurladý. Vali Pehlivan telsizden tüm balýkçýlarýn yeni sezonlarýnýn bereketli olmasýný dileyerek start verdi. Kur’an-ý Kerim okunup dua edilmesinin ardýndan tekneler havai fiþekler eþliðinde siren çalarak Mersin Körfezi’ne doðru yol almaya baþladý. Kucaðýnda çocuklarýyla gelen balýkçýlarý, eþleri ve annelerinin uðurlamasý ise dikkat çekti.

"Balýkçýlýk sektöründe yýldan yýla geliþme kaydediyoruz"

Sezon açýlýþýyla ilgili bilgi veren Vali Ali Hamza Pehlivan,"15 Nisan’da kapanan balýkçýlýk avlanma sezonu bugün itibariyle açýlýyor. Öncelikle hayýrlý olmasýný temenni ediyorum. Yaklaþýk 15 gün önce Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn riyasetlerinde ve teþrifleriyle Ýstanbul Poyrazköy’de sezon açýlýþý gerçekleþtirilmiþti. Tabi bölge bölge gün farký olabiliyor, Akdeniz’de de bugün itibariyle avcýlýk sezonun açýlýþýný gerçekleþtiriyoruz. Mersin sýnýrlarý içeresinde 320 kilometre kýyý þeridimiz var, 7 balýkçý barýnaðýmýz var. Balýkçýlýk sektöründe iþtigal eden 481 tekne veya gemimiz var. Bugün itibariyle bu teknelerimiz denize açýlýyor. Ýlimizde diðer bir çok sektörde olduðu gibi balýkçýlýk sektöründe de yýldan yýla geliþme kat ediyoruz. Nitekim son 10 yýlda yetiþtiricilik anlamýnda 11 kat artýþ saðlamýþýz ve 29 bin tona, buna tabi avcýlýðý da eklediðimiz zaman 6 bin ton da o ediyor, yaklaþýk 35-36 bin ton üretim söz konusu. Yýldan yýla bu artarak devam ediyor. Bu da tabi Tarým Orman Bakanlýðýmýzýn destekleri, teþviklerinin payý büyük" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE EV YANGINI: 1 YARALI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÖZCAN KIZILTAN ÝLE YOLLAR AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.