sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TARSUS BELEDÝYESÝNDEN ’ENGELSÝZ TARIM ALANI’ PROJESÝ

  •  15 Eylül 2023 Cuma 09:17

Tarsus Belediyesinin ’Engelsiz Tarým Alaný’ projesi, hem ürün hem de umut hasat ediyor. Ata ve yerli tohumlardan yetiþtirilen patlýcan, salatalýk, domates, biber ve fasulye gibi ürünler, engelli vatandaþlar tarafýndan özenle toplandý ve 700 kilo ürün elde edildi.

Tarsus Belediye Baþkaný Haluk Bozdoðan’ýn sosyal sorumluluk projelerinden biri olan engelsiz tarým alaný, yüzleri güldürmeye devam ediyor. Þelale mevkiinde bulunan engelsiz tarým alanýnda Tarsus Belediyesi Tarýmsal Hizmetler Müdürlüðü ve Engelliler Platform üyeleri tarafýndan 10 dekarlýk alanda ekimi yapýlan ata ve yerli tohum patlýcan, salatalýk, domates, biber ve fasulye hasada hazýr hale geldi. Tarsus Belediyesi ziraat mühendislerince ve engelli vatandaþlar tarafýndan yetiþtirilen, kontrolleri saðlanan ürünler, Tarsus Engelliler Platformuna baðlý Tarsus Görme Engelliler Derneði, Ýþitme Engelliler Derneði, Türkiye Sakatlar Derneði Tarsus Þubesi ve Talasemi Derneðine baðlý engelli üyelerce hasat edildi. Ürünleri tek tek toplayan engelli vatandaþlar, 700 bin kilo ürün elde etti. Toplanan ürünler engelli vatandaþlara daðýtýldý.

Tarsus Engelliler Platformu Baþkaný Dursun Arslan, “Engelsiz tarým alaný, bizlerin tarýmsal faaliyetlere katýlmasýný ve topluma daha fazla entegre olmalarýný saðlayan önemli bir adýmdýr. Bugün burada patlýcan, salatalýk, domates, biber ve fasulye gibi ürünlerin hasadýný gerçekleþtirerek 700 kilo ürün elde ettik. Bu sadece bir tarýmsal baþarý deðil, ayný zamanda bizlerin toplumun bir parçasý olduðunu gösteren bir iþarettir. Bu proje için Tarsus Belediye Baþkanýmýz Haluk Bozdoðan’a teþekkür etmek istiyorum" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE EV YANGINI: 1 YARALI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÖZCAN KIZILTAN ÝLE YOLLAR AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.