sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MORCA MAÐARASI’NDA RAHATSIZLANAN ABD’LÝ DAÐCININ SAÐLIK DURUMU ÝYÝYE GÝDÝYOR

  •  5 Eylül 2023 Salý 08:41

Mersin’in Anamur ilçesinde 2100 rakýmda yer alan Morca Maðarasý’na inen ekipte yer alan ve mide kanamasý geçiren ABD’li daðcýnýn durumunun iyiye gittiði, bin 200 metre derinlikte ilaç ve serum tedavisi uygulandýðý bildirildi.

Alýnan bilgiye göre, ilçeye baðlý Sugözü Mahallesi’nde bulunan Türkiye’nin en derin 3’üncü maðarasý Morca’ya aralarýnda yabancýlarýn da olduðu ekip iniþ gerçekleþtirdi. Toroslar daðlarýnýn 2 bin 100 metreden giriþi olan maðaraya inen ekipte yer alan ABD’li Marck Dick, yaklaþýk bin 200 metrede mide kanamasý geçirdi. Haber verilmesi üzerine bölgeye AFAD, UMKE ve jandarma ekipleri sevk edildi. Rahatsýzlanan daðcýya ekip arkadaþlarýnýn getirilen ilaçlarla serum baðlandýðý ve saðlýk durumunun iyi olduðu belirtildi. Türkiye Daðcýlýk Federasyonu’nun koordinesinde Türkiye’nin yaný sýra Macaristan’dan da ekip geldiði ifade edildi.

Maðara araþtýrma grubunun çalýþmalarýnda yer alan Jeofizik Mühendisi Turgay Gönülalan da hem çalýþma ile ilgili hem de Marck Dick’in saðlýk durumu hakkýnda bilgi verdi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.