sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝNÝN DESTEÐÝ ÜRETÝCÝYE BEREKET OLUYOR

  •  29 Aðustos 2023 Salý 10:11

Mersin Büyükþehir Belediyesinin kýrsal yerleþim yerlerinde tarýmsal istihdamý ve kalkýnmayý artýrmak adýna hayata geçirdiði projeler hýz kesmeden devam ederken, sulama yetersizliði sebebiyle zeytin aðaçlarý kuruyan ve topraðý verimsizleþen Tarsus ilçesindeki Mustafa Pak, verilen sulama borusu desteði ile topraðýna yeniden hayat verdi.

Kentin dört bir yanýnda tarýmsal faaliyetleri sürdürülebilir kýlmak ve ürünlerin ekonomik deðerini artýrmak adýna Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðý bünyesinde üreticiye desteðini sürdüren Mersin Büyükþehir Belediyesi, bu kez Tarsuslu zeytin üreticisi Mustafa Pak’ýn umudu oldu. Sulama yetersizliði sebebiyle zeytin aðaçlarý kuruyan ve topraðý verimsizleþen üretici Pak, Büyükþehir Belediyesinin sulama borusu desteði ile topraðýna yeniden hayat verdi.

Proje çerçevesinde hem su kaynaklarýnýn korunmasý ve ürün verimliliðinin artýrýlmasý hem de üreticilerin emeklerinin karþýlýðýný en iyi þekilde almasý amaçlanýyor.

“Büyükþehir Belediyesinin tarýmsal destekleri sayesinde vatandaþýmýz ve köyümüz kalkýnýyor”

Sulama borusu desteði sayesinde ormana benzeyen alanlarýn, bað bahçe gibi yeþerip daha bakýmlý hale geleceðini belirten Tarsus Karadirlik Sulama Kooperatifi Baþkaný Sadi Çiftçi, “Borularýmýzý çekip kaynaþtýrmasýný yapýyoruz. Ýþ bitince sulamaya da baþlayacaðýz. Önceden tankerle sulama yapýyorduk, þimdi borularýmýza kavuþtuk. Bað, bahçemiz artýk kendi kendine sulanacak” dedi. Karadirlik Köyünün sarý ulak zeytini ile özdeþleþtiðini ve bununla anýldýðýný aktaran Pak, sulama yapamadýklarýndan dolayý zeytinlerin verimsizleþtiðini ve kurumaya baþladýðýný kaydetti. "Yeter ki suyumuz olsun" diyen Çiftçi, “Þeftali, erik, zeytin ve çeþitli sebzeleri artýk gönül rahatlýðýyla ekeceðiz. Baþkanýmýz Vahap Seçer’e ve destek veren herkese çok teþekkürler” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.