sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ATA KARAKILÇIK BUÐDAYI TARLADAN SOFRAYA ULAÞTI, SIKMA VE BÖREK OLDU

  •  26 Aðustos 2023 Cumartesi 10:31

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin, kadýnlarýn ekonomik hayata katýlýmýna destek olmak amacýyla açtýðý kadýn emeði diyarýnda üretim yapan kadýnlar, Tarýmsal Hizmetler Müdürlüðünce yetiþtirilen, 10 bin yýllýk geçmiþi olan Ata tohumu karakýlçýk buðdayýndan elde edilen undan sýkma ve börek yaparak Mersinlilerin beðenisine sunuyor.

Akdeniz Belediyesi, yerli ve organik tarýmda baþlattýðý atakla gýda krizinin gündeme geldiði bugünlerde tarihi 10 bin yýla dayanan ata tohumu karakýlçýk buðdayýný yaþatýyor, geleceðe taþýyor. Bu çerçevede, Akdeniz ilçesi Yenitaþkent Mahallesinde 5 dönümlük araziye ekilen ve geçtiðimiz haftalarda hasadý yapýlan buðdaydan elde edilen un, Akdenizli üreten kadýnlara hediye edildi. Ürettikleri ürünler ile kent ve ülkeye katma deðer saðlayan kooperatiflerin bulunduðu Zeytinlibahçe ile Kuvai Milliye caddelerinin kesiþtiði yerde yer alan Akdeniz Belediyesi kadýn emeði diyarýnda faaliyet gösteren kadýnlar, ata tohumundan elde edilen unlar ile sýkma ve börek yaparak vatandaþlarýn beðenisine sundu. Akdeniz Belediyesi tarafýndan desteklenen kadýn emeði diyarýnda, Akdeniz Renkli Eller Kadýn Üretim ve Ýþletme Kooperatifi, Mersin Toprak Ana Kadýn Giriþim Üretim Ýþletme Kooperatifi ile Umut Giriþimciler Üretim Kooperatifi yer alýyor. Kooperatif üyesi kadýnlar burada, kendi ürettikleri gýdalarýn yaný sýra, el emeði göz nuru eserlerini de sergileyip satýþa sunuyor, kazanç elde ediyor.

Üreten kadýnlardan biri olan Müzeyyen Çiçek, daha öncesinde hiçbir çalýþma hayatý olmadýðýný, Akdeniz Belediyesi ve kooperatifleri sayesinde evine ekmek götürdüðünü söyledi. Akdeniz Belediyesinin toprakla buluþturduðu ve 10 bin yýllýk ata tohumu Karakýlçýk buðdayýndan elde edilen unlarýn kendilerine hediye edildiðini kaydeden Çiçek, "Bizler de hediye edilen unlardan sýkma ve börek yapýp vatandaþlarýmýzýn beðenisine sunduk. Hem onlar hem de biz çok beðendik. Burada ayrýca kendi ellerimiz ile ürettiðimiz reçel, turþu ve el iþlerimiz de var. Mersinlileri buraya davet ediyoruz. Bize saðlanan desteklerden dolayý Akdeniz Belediyemize ve baþkanýmýza teþekkür ediyoruz” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.