sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE PAZAR YERLERÝNDE FÝYAT VE TARTI DENETÝMÝ

  •  24 Aðustos 2023 Perþembe 10:15

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Zabýta Müdürlüðü ekipleri, hileli satýþlarý engelleyip vatandaþlarýn maðdur edilmesini önlemek amacýyla semt pazarlarýný denetledi, satýcýlarýn kullandýðý hassas tartýlar, etiketler ve tartý aðýrlýklarýný kontrol etti.

Akdeniz Belediyesi Zabýta Müdürlüðü, ‘Pazaryerleri uygulama yönetmeliði’ çerçevesinde ilçe sakini vatandaþlarýn saðlýklý, nitelikli ve eksiksiz hizmet almasýný saðlamak amacýyla denetimlerini sürdürüyor. Ekipler, vatandaþlarý aldatmaya, maðdur etmeye yönelik giriþimleri engellemek amacýyla, Akdeniz ilçe sýnýrlarýnda kurulan pazaryerlerinde, satýcýlarýn kullandýðý hassas terazileri, kilogram tartý aðýrlýklarýný ve fiyat etiketlerini kontrol etti. Ekipler, fiyat etiketi eksik olan tezgâh sahiplerini de etiketleri yerleþtirmeleri noktasýnda uyardý. Pazar yerlerinin etrafýnýn temizliðini de kontrol eden ekipler, hileli satýþlarla haksýz kazanç saðlayýp vatandaþlarýn maðdur edilmemesi yönünde pazarcý esnafýna ikazlarda bulundu. Zabýta ekiplerinin denetimine tanýk olan vatandaþlar da uygulamadan duyduklarý memnuniyeti dile getirdi.

Etiketteki fiyat ile terazideki fiyatýn uyuþup uyuþmadýðý kontrol edildi

Akdeniz Belediyesi Zabýta Müdürü Ufuk Sivaslýoðlu, vatandaþlarýn maðduriyetini önlemek amacýyla ilçe genelinde kurulan semt pazarlarýnda denetimlerinin aralýksýz süreceðini ifade etti. Sivaslýoðlu, “Denetimlerimizde özellikle fiyat etiketi olup olmadýðýný kontrol ediyoruz. Bir de etiketteki fiyat ile terazideki fiyatýn uyuþup uyuþmadýðýný denetliyoruz. Çünkü bize gelen þikayetlerin baþýnda, örneðin ‘karpuzun etiketinde 10 lira yazýyorsa, terazide bu 11-12 lira yazýlý’ þeklinde. Bugünkü denetimlerimizde ona çok dikkat ettik. Þu ana kadar bir olumsuzluða rastlamadýk, bu da bizleri memnun etti. Þu anda etiketsiz herhangi bir tezgahýmýz yok. Bölgemizde faaliyet gösteren semt pazarlarýnda denetimlerimiz devam edecek” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.