sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE AVOKADO FÝDANI DESTEÐÝ ÜRETÝCÝLERÝN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

  •  23 Aðustos 2023 Çarþamba 10:17

Mersin Büyükþehir Belediyesi, kentte özgü ürünlerin yaný sýra, alternatif ürünlerin de yaygýnlaþmasýný ve üreticilere alternatif gelir kapýlarýnýn açýlmasýný saðlamaya devam ediyor. Tarýmsal Hizmetler Daire Baþkanlýðý’nýn avokado fidaný desteðinden yararlanan üreticiler, daðýtýmdan yetiþtiriciliðe, hasattan pazarlamaya kadar her zaman yanlarýnda olan belediyenin desteði ile yeni bir gelir kaynaðý elde ediyor.

Mersinli üreticilere yüzde 50 hibe ile avokado fidaný desteði veren Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðý, hem bölgedeki tropikal meyve üretim alanýnýn geniþlemesine hem de üreticilerin alternatif gelir elde edebilmesine imkan sunuyor. Büyükþehir Belediyesinin avokado fidaný desteði alan üreticiler de daðýtýmdan yetiþtiriciliðe, hasattan pazarlamaya kadar her zaman yanlarýnda olan belediyenin katkýlarýyla yeni bir gelir kaynaðý elde ediyor. Geleceðin meyvesi olarak gördüðü avokadoyu yetiþtirmek için Büyükþehir Belediyesinden 3 yýl avokado fidaný desteði alan Erdemlili üretici Kadir Cerit, avokado aðaçlarýna gözü gibi bakýyor ve meyvesini vereceði günü iple çekiyor.

Mersin Büyükþehir Belediyesi Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðý Nebati Materyal ve Seracýlýk Þube Müdürlüðü’nde ziraat mühendisi olarak görev yapan Hasan Özdemir, avokado fidaný desteði projesi hakkýnda bilgi vererek, “Mersin genelinde üreticilerimize yüzde 50 hibeli avokado fidanlarý temin ettik. Bu projeyle üreticilerimizin alternatif yetiþtiricilik ve alternatif bir gelir kaynaðý oluþturmalarýna imkan saðlarken, atýl durumdaki tarým alanlarýnda yapýlan dikimlerle, bu tarým arazilerini daha verimli bir þekilde kullanma imkâný sunuyoruz” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN SÝLÝFKE’DE UYUÞTURUCU TACÝRÝ YAKALANDI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.