sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

EMLAKÇILAR DÖRT GÖZLE KONUT KREDÝSÝNÝ BEKLÝYOR

  •  23 Aðustos 2023 Çarþamba 10:15

Ýlk evini alacak vatandaþlar için 1.20 faizli, 180 ay vadeli konut kredisi çalýþmalarý Mersinli emlakçýlarý heyecanlandýrdý. Kredinin verilmesiyle piyasanýn canlanacaðýný söyleyen Mersin Emlakçýlar Odasý Baþkaný Sinan Canpolat, satýþlarýn artacaðýný belirtti. Canpolat, "Bu kredi gayrimenkul sektörüne can suyu olacaktýr" dedi.

Ýlk evini alacak vatandaþlar için Bankacýlýk Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Merkez Bankasý çalýþmalarýnca 180 ay vadeli ve 1.20 faizli konut kredisi yürürlüðe giriyor. Konut kredisi almak isteyen vatandaþlar, yeni açýklamalar doðrultusunda çalýþmalarýn tamamlanmasýný bekliyor. Yapýlacak çalýþmayla birlikte konut arzýnýn artmasý beklenirken, emlakçýlar da sabýrsýzlýkla gelecek güzel haberi bekliyor.

"Bu kredi gayrimenkul sektörüne can suyu olacaktýr"

Konuyla ilgili açýklama yapan Mersin Emlakçýlar Odasý Baþkaný Sinan Canpolat, þu anda gayrimenkul sektörünün sýkýntýlý günler yaþadýðýný söyledi. 2023’ün yarýsýnýn geçmesine raðmen sektörde halen duraðanlýk olduðunu kaydeden Canpolat, "Hükümetin bu çalýþmasýný çok olumlu buluyoruz. Çünkü inanýn satýþlar yok denecek kadar durmuþ durumda. Yabancý satýþlarý yok denecek kadar az. 1.20 faiz oranýyla, 180 aylýk bu konut kredisi inanýn gayrimenkul sektörüne bir can suyu olacaktýr ve piyasalarý hareketlendirecektir" diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ FIRTINA SERALARA ZARAR VERDÝ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.