sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝNDEN ARICILARA ÇADIR DESTEÐÝ

  •  21 Aðustos 2023 Pazartesi 09:13

Mersin Büyükþehir Belediyesi, kýrsal yerleþim yerlerinde geçim kaynaðý arýcýlýk olan yetiþtiricilere çadýr desteði sunarak, daha profesyonel ve hijyenik koþullarda bal üretilmesini saðlýyor.

Mersin Büyükþehir Belediyesi, saðladýðý malzeme ve ekipman desteði ile tarýmsal faaliyetlerin daha modern ve profesyonel bir þekilde gerçekleþmesini saðlýyor. Bu doðrultuda Mersin’deki her üreticiye dokunan Büyükþehir Belediyesi, arý yetiþtiricilerine de el uzattý. Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðý ile Mersin Ýli Arý Yetiþtiricileri Birliði iþbirliðinde hayata geçirilen ‘Arý yetiþtiricilerine alet ekipman desteði projesi’ çerçevesinde, birliðe kayýtlý olan ve 100 ile 200 adet arasýnda kovaný bulunan yetiþtiricilere, yüzde 50 hibeli 300 adet bal saðým çadýrý daðýtýldý.

Proje sayesinde arýcýlýðýn daha saðlýklý ve hijyenik koþullarda yapýlmasýný saðlayan Büyükþehir Belediyesi, lezzetli ve kaliteli ballarýn üretilmesine de ön ayak oldu. Büyükþehir Belediyesinin çadýr desteðinden faydalanan arý yetiþtiricilerinden biri de Toroslar ilçesine baðlý Deðnek Köyü’ndeki Pýnar Çelen oldu.

“Üretimi sürdürülebilir kýlmak adýna her türlü desteði saðlýyoruz”

Mersin’de arý yetiþtiriciliði ve bal üretim faaliyetlerini artýrmak, potansiyelini geliþtirmek ve bunu sürdürülebilir kýlmak için arý yetiþtiricilerine destek verdiklerini belirten Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkaný Selçuk Þahutoðlu, “Geçtiðimiz yýllarda temel arýcýlýk malzemelerinden maske ve körük baþta olmak üzere arýcýlýk malzemelerini daðýtarak, arý yetiþtiricilerimizin yanýnda olmuþtuk. Bu sene de üretilen ballarýn saðýlmasý amacýyla, yetiþtiricilerimize bal saðým çadýrý daðýttýk” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ FIRTINA SERALARA ZARAR VERDÝ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.