sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE SÝYAH ÝNCÝR HASADI YAPILDI

  •  4 Aðustos 2023 Cuma 09:54

Mersin Akdeniz Belediye Baþkaný Gültak, Türkiye’de en erkenci ‘siyah incir’ hasadýnýn yapýldýðý ilçeye baðlý Baðlarbaþý Mahallesi’nde bahçeleri gezdi, üreticilerle birlikte dalýndan incir topladý. Baþkan Gültak, bölgede siyah incir rekoltesinin daha da yükselmesi için il ve ilçe tarým müdürlükleriyle ortak çalýþacaklarýný belirtti.

Baþkan Gültak, beraberinde Tarýmsal Hizmetler Müdürü Cem Nenni ve Baðlarbaþý Mahallesi Muhtarý Alikutsal Mete ile birlikte, ilçeye baðlý Baðlarbaþý Mahallesi’ni ziyaret etti, bölgede aðýrlýklý olarak incir üretimi yapan vatandaþlarla bir araya geldi. Bahçeleri gezerek, Türkiye’nin en erken siyah incirini dalýndan toplayýp tadýna bakan Gültak, belediye olarak üreticilerin yanýnda yer almaya, her türlü desteði vermeye devam edeceklerinin altýný çizdi. Akdeniz ilçesine baðlý Baðlarbaþý Mahallesi’nin Türkiye’de, siyah incirin ilk yetiþtiði bölgelerden biri olduðunu belirten Gültak, yetiþen incirin hepsinin iyi bir fiyatla ihracata gittiðini belirtti.

Gültak, "Fiyat çok iyi. Köylülerimiz de bu iþten memnun. Bazý eksiklikleri Tarým Ýl ve Ýlçe Müdürümüz ile görüþeceðiz. Rekoltenin daha da yükselmesi için ortak çalýþmalar yapacaðýz. Bu ürünün tamamý iç piyasaya deðil, tamamen ihracata gidiyor. Ortak çalýþmalarýmýzla rekolteyi arttýrdýðýmýzda üreticilerimizin kazancýnýn daha da artmasýný saðlayacaðýz” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.