sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÇOCUKLAR HEM SERÝNLÝYOR HEM DE YÜZME ÖÐRENÝYOR

  •  28 Temmuz 2023 Cuma 09:44

Mersin’de denize veya havuza gitme imkaný bulamayan çocuklar, portatif havuzlarda serinleme imkaný buluyor. Akdeniz Belediyesince mahalle aralarýna kurulan portatif havuzlarda çocuklar bir yandan yüzme öðrenirken, bir yandan da yýlýn en sýcak günlerinde serinleyerek eðelenme fýrsatý buluyor.

Akdeniz ilçesinde artýk geleneksel hale gelen ve her yaz yüzlerce çocuðun ücretsiz yüzme öðrendiði, arkadaþlarýyla da yaz sýcaðýnýn keyfini çýkardýðý kurslarýn bu yýlki ayaðý yoðun ilgi altýnda gerçekleþiyor. Bu çerçevede Kültür Sosyal Ýþler Müdürlüðünce Madýmak Barýþ ve Kardeþlik Parký içine portatif bir yüzme havuzu kuruldu. Uzman eðitmenler ve cankurtaranlar gözetiminde baþlayan kursa, yüzlerce çocuk baþvurdu. Akdeniz Belediyesinin park içine kurduðu yüzme havuzunu ziyaret eden Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, çocuklarýný kursa getiren annelerle sohbet etti. Ardýndan havuzda eðitim gören çocuklarla bir araya gelen Gültak, yetkilerden kursla ilgili bilgiler aldý.

"Yüzme bilmeyen kalmasýn istiyoruz"

Ziyaretin ardýndan basýn mensuplarýna açýklamalarda bulunan Gültak, Akdeniz’de seçilmeden önce annelerin kendisinden en büyük isteklerinden bir tanesinin bu olduðunu söyledi. Kendilerinden önce Akdeniz’de hiç yüzme havuzunun olmadýðýný kaydeden Gültak, "Seçildikten sonra ilk iþlerimizden bir tanesi bu oldu. Ýlk baþta portatif havuzlarla baþladýk. Þu an sabit yüzme havuzu ve spor tesislerini de bitirmiþ durumdayýz. 2019 yýlýndan bugüne kadar 10 bin çocuðumuza yüzme öðrettik. Bu yýl da bin civarýnda yine çocuðumuz burada. Sayý gittikçe artýyor. Amaç burada herkes yüzmeyi öðrensin, yüzme bilmeyen kalmasýn istiyoruz. Aileler, çocuklar herkes mutlu. Bu bölgede sportif faaliyetler noktasýnda yaptýðýmýz hizmetlerden bir tanesi olan havuzu görünce seviniyorum. Tabii ki bazý ilçelerde, illerde yaþayanlar bunun önemini anlayamayabilir çünkü bazý bölgelerde her sitede havuz var. Akdeniz ilçesi çok büyük ilçe olmasýna raðmen ne belediyenin ne de baþka bir sosyal tesisin yüzme havuzu yoktu. Bundan dolayý çocuklarýmýz yüzmeyi öðrenemiyordu. Bu þekilde binlerce çocuðumuza ulaþmýþ olduk" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.