sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’ÝN BEYAZ ALTINI ÝNCÝRDE HASAT BAÞLADI

  •  26 Temmuz 2023 Çarþamba 14:38

Mersin’in beyaz altýnlarýndan incirde hasat baþladý. Mut ilçesinde 8 bin dekar alanda üretilen beyaz incirden bu sene yaklaþýk 30 bin ton rekolte beklendiði belirtildi.

Türkiye’nin üretim merkezlerinden Mersin’in her ilçesinde çiftçiler ülke ekonomisine önemli katký veriyor. Yaz kýþ her mevsim çeþitli ürünlerin hasat edildiði kentte Mut ilçesi de baþta kayýsý ve erik olmak üzere birçok ürünü üreterek hem yurt içine hem de yurt dýþýna satýlmasýný saðlýyor. Kayýsý ve erik sezonunun tamamlanmasýnýn ardýndan bugünlerde ilçede Mut beyazý incir hasadýna baþlandý. Sadece ilçede 8 bin dekar alan üretilen ilçenin beyaz altýný incirden bu sene 30 bin ton verim bekleniyor. Ýlçede üreticinin önemli gelir kaynaklarýndan olan beyaz incir rengi, aromasý, tadý ve sevkiyata dayanýklýlýðý ile tercih edilirken kilosu 65 liradan alýcý bulmasý da üreticisinin yüzünü güldürüyor.

Bu yýl incir hasadýnýn baþlamasýyla birlikte üreticinin yüzünün gülmeye baþladýðýný belirten tüccarlardan Ýsmail Kaplan, "Bugün itibarýyla Mersin’in Mut ilçesinde beyaz incir hasadýmýz baþlamýþtýr. Tüm esnaf arkadaþlarýmýza duyurulur. Bugün için benim verdiðim fiyat 65 liradýr. Ýnþallah piyasa düþmez böyle devam eder vatandaþlarýmýzýn yüzü güler. Biz bu tahmindeyiz. Mut’umuzda kayýsýnýn yanýnda bu incire biraz daha raðbet edilmesini, en azýndan bahçelerin kenarýnda inciri çoðaltýp piyasaya katký yapmalarýný istiyorum" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.