sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BÜYÜKÞEHÝR OTOBÜSLERÝ ÖÐRENCÝLERÝ 1 LÝRAYA TAÞIMAYA DEVAM EDÝYOR

  •  18 Temmuz 2023 Salý 09:21

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer’in öncülüðünde hayata geçirilen, ailelerin ve öðrencilerin bütçesini esas alan þehir içinde abonman kart ile 1 TL’ye seyahat edebilme projesi, öðrenci bütçesini desteklemeye devam ediyor

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer’in öncülüðünde hayata geçirilen, ailelerin ve öðrencilerin bütçesini esas alan þehir içinde abonman kart ile 1 TL’ye seyahat edebilme projesi, öðrenci bütçesini desteklemeye devam ediyor.

160 binden fazla öðrencinin kullandýðý abonman kart, öðrencilerin ve ailelerinin yüzlerini güldürüyor.

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer’in, öðrencilerin eðitim ve öðretim hayatýný destekleme çalýþmalarýndan biri olarak hayata geçirilen 1TL üzerinden seyahat edebilme projesi, çok ekonomik ve cep dostu olmasý bakýmýndan hem öðrencileri, hem de ailelerini sevindirmeye devam ediyor.

Ulaþým Dairesi Baþkanlýðý 2023 yýlý Ocak – Mayýs öðrenci kart kullaným verileri; 160 binden fazla öðrencinin abonman kart sahibi olduðunu, bu öðrencilerin 2,5 milyondan fazla abonman kart kullanarak 1 TL’ye yolculuk yaptýðýný, toplamda ise öðrencilerin belediye otobüslerinden 5 milyon seferin üzerinde faydalandýðýný gösteriyor.

Demir: “Abonman kart ile öðrenciler ulaþýma yalnýzca 1 TL harcýyor”

Büyükþehir Belediyesi Ulaþým Dairesi Baþkanlýðý Toplu Taþýma Þube Müdürü Bayram Demir, “Mersin hem sosyal donatýlarýyla, hem de ekonomik anlamda tam bir öðrenci kenti. Bizler de öðrencilerimizin eðitim ve öðretim hayatlarýna destek verebilmek maksadýyla, þehir içi ya da kýrsal yerlerde 25 kilometre mesafe boyunca öðrencileri 1 TL’ye taþýyoruz. Buna da abonman sistemi diyoruz” ifadelerini kullandý.

Abonman kart sayesinde, öðrencilerin okullarýna giderken büyük kolaylýk yaþadýðýný aktaran Demir, “Yaptýðýmýz analizlere göre, 1 Ocak - 31 Mayýs 2023 tarihleri arasýndaki beþ aylýk süre boyunca, öðrenciler belediye otobüslerinden 5 milyonun üzerinde faydalanmýþ. Abonman kart kullanarak 1 TL’ye yolculuk etme sayýsý ise 2,5 milyondan fazla gerçekleþmiþ” diye konuþtu.

Bu elektronik posta ve onunla iletilen bütün dosyalar sadece göndericisi tarafýndan almasý amaçlanan yetkili gerçek ya da tüzel kiþinin kullanýmý içindir. Eðer söz konusu yetkili alýcý deðilseniz bu elektronik postanýn içeriðini açýklamanýz, kopyalamanýz, yönlendirmeniz ve kullanmanýz kesinlikle yasaktýr ve bu elektronik postayý derhal silmeniz gerekmektedir. T.C. MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ bu mesajýn içerdiði bilgilerin doðruluðu veya eksiksiz olduðu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne þekilde olursa olsun içeriðinden, iletilmesinden, alýnmasýndan ve saklanmasýndan sorumlu deðildir. Bu mesajdaki görüþler yalnýzca gönderen kiþiye aittir ve T.C. MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ görüþlerini yansýtmayabilir. Bu e-posta bilinen bütün bilgisayar virüslerine karþý taranmýþtýr. Ancak gönderici, bu e-posta mesajýnýn virüs koruma sistemleri ile kontrol ediliyor olsa bile virüs içermediðini garanti etmez ve meydana gelebilecek zararlardan doðacak hiçbir sorumluluðu kabul etmez.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.