sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KADINLAR HEM KAZANIYOR HEM DE MERSÝN’ÝN TANITIMINI YAPIYOR

  •  15 Temmuz 2023 Cumartesi 14:03

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi Baþkanlýðý tarafýndan sürdürülen ve gizli kalmýþ kadýn iþ gücünün ortaya çýkarýlmasýný hedefleyen çalýþmalar, kadýnlarýn hem aile ekonomisine hem de Mersin’in tanýtýmýna katký saðlamasýný imkan tanýyor.

Mersinden Kadýn Kooperatifi Baþkaný Meral Seçer’in de yakýndan takip ettiði ve desteklediði çalýþmalar çerçevesinde faaliyet yürüten lavanmer lavanta bahçesi de muhteþem güzelliði ile kuruluþunun üzerinden geçen 4 yýl içerisinde on binlerce yerli ve yabancý turistin ziyaretçi akýnýna uðradý. Mersin merkezde faaliyetlerini sürdüren bahçenin iþletmecisi Duygu Yýlmaz’ý ziyaret eden Kooperatif Baþkaný Meral Seçer, yaptýðý gezinin ardýndan deðerlendirmelerde bulundu. Seçer, “Lavanmer burada 4 yýlda harikalar oluþturmuþ. Mersin’de böyle güzel iþler yapan kadýnlarýn sayýsýnýn çoðaldýðýný görmek çok mutluluk verici. Lavanta bahçesini kurduktan sonra Mersin Büyükþehir Belediyesinin stantlarýnda yer almalarý hem kendilerini tanýtmalarýna hem yerli hem de kentimizde yaþayan yabancý nüfusun da buraya gelmesini saðlamýþ. Tüm Mersinlerin burayý ziyaret etmesini isterim” dedi.

Bu tür yerleri görmekten dolayý çok mutlu olduðunu ifade eden Seçer, “Bir kadýn istedikten sonra baþaramayacaðý þeyin olmadýðýný düþünüyorum. Çünkü kadýnlar üretken, ellerindeki imkanlarýyla en iyi þeyleri yapabilecek güce sahipler. Kooperatif olarak da kadýnlarla iþ birliði yapýyoruz. Örneðin burada iþletmecimiz ürettiði lavantadan yaðlar ve kozmetik ürünler elde ediyor. Bunlarýn tanýtýmýnda ve pazarlanmasý konusunda da Kooperatif olarak elimizden geleni yapýyoruz ve yapmaya devam edeceðiz” diye konuþtu.

Kadýn ve Aile hizmetleri Dairesi Baþkanlýðý görevlisi Burcu Sert ise iþletme sahibine hem üretim aþamasýnda hem tanýtým aþamasýnda destek olduklarýný belirterek, “Burasý kadýn giriþimcimizin bir iþletmesi. Üreticimize saðladýðýmýz destekler tanýtým destekleri sayesinde ziyaretçi sayýsýnýn artmasýna vesile olduk. Ayný zamanda da özel olarak buraya yine kadýnlarý gezi maksatlý sosyalleþmesi için turlar düzenledik. Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak kadýn iþletmecilerin her zaman yanýndayýz” þeklinde konuþtu.

Bahçeyi kurmaya eþi ile birlikte 4 yýl önce Isparta’da gerçekleþtirdikleri tatilde karar verdiklerini anlatan Duygu Yýlmaz ise “Isparta’da çok beðendik lavantalarý ve ‘Neden Mersin’de böyle bir þey olmasýn’ dedik. Mersin’in turizmine katký saðlamak istiyoruz. En büyük amacýmýz bu. 4 yýlýn sonunda amacýmýza da ulaþtýk. Bu yýl yerli ve yabancý yaklaþýk 30 bin ziyaretçi aðýrladýk. Burada iki çeþit lavanta var. Ýki çeþit dikerek sezonumuzu biraz daha uzatýyoruz. Birinin bizim için yaðý çok kýymetli diðerinin de görseli çok kýymetli. Gelin-damatlar özellikle çok beðeniyorlar ve çekimleri akþam gün batýmýnda çekimleri çok tercih ediyorlar” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.