sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SAÐLIK BAKANLIÐI’NDAN VATANDAÞLARA “SICAK HAVA” UYARISI

  •  14 Temmuz 2023 Cuma 15:17

Kerberos sýcak hava dalgasýnýn etkisiyle Türkiye’de aþýrý sýcaklar yaþanmaya baþlanýrken, Saðlýk Bakanlýðý sosyal medya hesabýndan yaptýðý uyarýda “Aþýrý sýcak havada mecbur kalmadýkça dýþarý çýkmayýn. Mecburen dýþarý çýktýðýnýz durumlarda gölge yerleri tercih edin ve dýþarýda uzun süre kalmamaya dikkat edin” ifadelerini kullandý. Meteoroloji ve AKOM da bugün ve yarýn etkili olacak sýcaklar için art arda uyarýlarda bulunmuþtu.

Kuzey Afrika’yý kavuran Kerberos sýcak hava dalgasýnýn son duraðý Türkiye oldu. Adýný Dante’nin Inferno eserindeki üç baþlý köpekten alan Kerberos’un etkisiyle ülkemizde de aþýrý sýcaklar etkili olurken, Saðlýk Bakanlýðý sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamayla vatandaþlarý uyardý.

“GÖLGE YERLERÝ TERCÝH EDÝN”
Bakanlýðýn Twitter hesabýndan yapýlan paylaþýmda “Aþýrý sýcak havada mecbur kalmadýkça dýþarý çýkmayýn. Mecburen dýþarý çýktýðýnýz durumlarda gölge yerleri tercih edin ve dýþarýda uzun süre kalmamaya dikkat edin” ifadeleri yer aldý.

METEOROLOJÝ VE AKOM’DAN ART ARDA UYARILAR
Meteoroloji Genel Müdürlüðü ve AKOM’da hava sýcaklýðýndaki artýþa karþý vatandaþlarý uyardý. Bugün ve yarýn için 11.00 ile 16.00 saatleri arasýnda kronik rahatsýzlýðý olanlar, yaþlýlar ve çocuklar baþta olmak üzere dikkatli olunmasý istendi.

“SICAKLIK MEVSÝM NORMALLERÝNÝN 6-8 DERECE ÜZERÝNE ÇIKACAK”
ÝBB Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) yüksek sýcaklýk uyarýsý yapýldý. AKOM’un yazýlý olarak yaptýðý açýklamada hava sýcaklýðýnýn batý bölgelerde mevsim normallerinin 6-8 derece üzerinde seyredeceði ifade edildi. Vatandaþlarýn 11.00 – 16.00 saatleri arasýnda güneþin altýnda zaman geçirmemeleri ve bol sývý tüketmeleri gerektiði uyarýsý yapýldý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.