sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE MEME KANSERÝNE DÝKKAT ÇEKEN ’METAMAZON’ BELGESELÝ KADINLARA ÝZLETÝLDÝ

  •  28 Nisan 2023 Cuma 10:56

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kadýn ve Aile Hizmetleri Daire Baþkanlýðý, Mersin Kent Konseyi ve Mersin Kýzkalesi Rotaract Kulübü iþ birliði ile meme kanserine farkýndalýk oluþturmak için kadýnlarý, ’Metamazon’ belgeseli ile buluþturdu.

Toros Üniversitesi 45 Evler Kampüsü Konferans Salonunda gerçekleþen gösterime, kentin farklý noktalarýndan kadýnlarýn ulaþýmý saðlandý. Kansere dikkat çekmek amacýyla gerçekleþen etkinlik öncesinde pembe kurdele de daðýtýldý. Belgeseli izleyenler arasýnda, meme kanserini yenmiþ kadýnlar da yer aldý. Metamazon belgeseli, metastatik meme kanseri teþhisi konulan Canan Perdahlý üzerinden meme kanserine dikkat çekiyor. Kendisi de metastatik meme kanseri olan Canan Perdahlý'nýn, teþhis konduktan sonra, o zamana kadar yapamadýðý her þey için piþmanlýk duymasý ve geriye kalan zamanýný, istediði her þeyi yaparak geçirmeye karar vermesi üzerine yoðunlaþýyor. Canan Perdahlý, kanser olmasýna raðmen umudunu yitirmiyor ve yaþama sevinci ile hastalýða, eðlenceli ve pozitif yaklaþýmýný anlatýyor. Canan Perdahlý, Türkiye'nin ilk Metastatik Meme Kanseri Derneðini de kurarak, kendisi gibi binlerce kadýna umut oluyor.

"Bu belgesel gösterimi bizim için çok kýymetliydi"

Mersin Kýzkalesi Rotaract Kulübü Baþkaný Dicle Erdur, dernek olarak yürüttükleri 'Geç kalmadan fark et' projesi çerçevesinde, Metamazon belgeselinin gösterimi için çalýþtýklarýný belirterek, "Bu belgesel gösterimi bizim için çok kýymetliydi. Bu belgeselin gösterimi için çok çaba gösterdik. Belediyenin de bu yönde bir çalýþmasý vardý. Bu anlamda Kent Konseyi Baþkanýmýz Ayferi Tuðcu da bize destek oldu ve belgeselin gösterimini yaptýk" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.