sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ BELEDÝYESÝ, DEPREMZEDELERÝ HASTANELERE ULAÞTIRIYOR

  •  24 Þubat 2023 Cuma 12:07

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Kahramanmaraþ merkezli depremlerde yaralanan ve bölgedeki ilk tedavilerinin ardýndan Mersin’de yaþayan yakýnlarýnýn yanýna göç eden depremzede vatandaþlarý, talepleri üzerine doktor kontrolü ve pansuman hizmetleri için hastanelere ulaþtýrýyor.

Deprem maðduru bu vatandaþlardan biri de Hatay'ýn Antakya ilçesinden, Mersin'de bulunan kardeþinin evine yerleþen 55 yaþýndaki Mustafa Doðru. 6 Þubat'ta ilk depremin olduðu gece yýkýlan evinin enkazý altýnda kalýnca sað kolu kýrýlan, baþýnda da ciddi kesik ve deri tahribatý oluþan depremzede Mustafa Doðru, ilk tedavisinden sonra Mersin'e göç etti. Depremzede vatandaþ Mustafa Doðru, aile bireyleriyle birlikte Nusratiye Mahallesi'nde, aðabeyi Ali Doðru'nun evine yerleþti.

Kanser tedavisi gören aðabeyi de hastaneye götürülüyor

Antakya'dan gelen depremzede vatandaþ Mustafa Doðru'nun, evine yerleþtiði aðabeyi Ali Doðru da kanser tedavisi gördüðü için Akdeniz Belediyesi Kadýn ve Aile Hizmetleri Müdürlüðü ekipleri tarafýndan onkobüs servis hizmetiyle tedavi gördüðü hastaneye ulaþtýrýlýyor, muayenesinin ardýndan da evine býrakýlýyor. Onkoloji tedavisi gören Ali Doðru'nun talebi üzerine ekipler, depremde yaralanan ve Mersin'e gelen aðabeyi Mustafa Doðru'yu da servis aracýyla evden alarak muayene ve pansuman iþlemleri için hastaneye ulaþtýrýyor, sonrasýnda da kaldýðý konuta tekrar býrakýyor.

“Pansuman için her gün hastaneye gidiyorum”

Deprem sýrasýnda göçük altýnda kaldýðýný, bir elinin kýrýldýðýný ve baþýndan aðýr þekilde yaralandýðýný ifade eden depremzede Mustafa Doðru, “Depremin 5'inci günü Mersin'e geldim ve hastanede tedavi gördüm. Þu an 4 kiþi, depremzede olarak aðabeyimin evinde kalýyoruz. Elimdeki kýrýk ve baþýmdaki yara ve dikiþler nedeniyle her gün pansumana gidip geliyorum. Sað olsun, Akdeniz Belediyemiz tarafýndan araç geliyor, ekipler beni hastaneye götürüp getiriyor. Hepsinden Allah razý olsun” diye konuþtu.

Öte yandan Akdeniz Belediyesi kültür ve sanat evlerinde kalan ve gözlük ihtiyacý olan afetzede vatandaþlar da belediyeye ait araçlarla þehir merkezinde faaliyet gösteren optikçilere götürülüp gözlük ihtiyaçlarý karþýlanýyor, sonrasýnda tekrar aðýrlandýklarý kültür sanat evlerine býrakýlýyor.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.