sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

DEPREMZEDE ÇÝFT MERSÝN’DE DÜNYA EVÝNE GÝRDÝ

  •  24 Þubat 2023 Cuma 10:43

Kahramanmaraþ merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler dolayýsýyla yaþadýklarý þehirlerden Mersin’in Mezitli ilçesine gelmek zorunda kalan Güliz ve Emre çifti, asrýn felaketi dolayýsýyla erteledikleri düðünü, sade ve hüzünlü bir nikah töreniyle dünya evine girdi.

Kahramanmaraþlý Güliz Soðuksu ve Hataylý Sýrrý Emre Bahadýrlýoðlu çifti mutlu bir yaþama baþlamak için düðün tarihi belirledi. Ancak Kahramanmaraþ merkezli 11 ilde büyük yýkýma neden olan deprem genç çiftlerin mutluluklarýný gölgeledi. Depremde yakýnlarý, evleri ve anýlarý enkaz altýnda kalan Güliz ve Emre, depremden kaçarak Mersin Mezitli'ye sýðýndý. Tece Deniz Mahallesinde bulunan akrabalarýnýn yanýna gelen Güliz ve Emre kayýplarýnýn acýsýný hafifletebilmek ve ailelerine moral verebilmek adýna Mezitli'de nikahlarýný kýymayý kararlaþtýrdý. Site bahçesinde sade bir törenle yapýlan nikah merasimini genç çiftlere destek amacýyla gelen Mezitli Belediye Baþkaný Neþet Tarhan kýydý. Acýsýyla tatlýsýyla birlikte bir yaþama ‘evet' diyen genç çiftler ve nikaha gelen misafirler gözyaþlarýna hâkim olamadý.

"Çok acý zamanlardan geçiyoruz"

Aile yakýnlarýnýn tanýklýðýnda hayatlarýný birleþtiren imzayý attýklarý kalemi genç çiftlere hediye eden Tarhan, "Çok acý zamanlardan geçiyoruz. Maalesef pek çoðumuz evlerini, yakýnlarý kaybetti. Hala enkaz altýnda yakýnlarýnýn cenazesini çýkarmayý bekleyenler var. Umarým böyle bir felaket daha yaþanmaz ve genç çiftlerimiz bundan sonra hüznün olmadýðý mutlu bir yaþam sürerler. Ülkemizi bu tür felaketlerden koruyacak Atatürkçü, çaðdaþ, aydýnlýk yüzlü ve bilime inanan çocuklar yetiþtirirler" dedi.

Kýyýlan nikahýn ardýndan misafirlerine sarýlarak tebrikleri kabul eden Güliz ve Emre'nin hüzün ve mutluluðu bir arada yaþadýklarý nikah törenini, deprem bölgesinde nikaha gelemeyen yakýnlarý da canlý baðlantý ile izledi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.