sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MGC BAÞKANI TEPE: "DEPREMZEDE GAZETECÝLER UNUTULMAMALI"

  •  23 Þubat 2023 Perþembe 16:51

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Baþkaný Rüstem Kaya Tepe, depremzede gazetecilerin çok zor þartlar altýnda görev yaptýðýný ve unutulmamasý gerektiðini belirterek, "Ýnternet ve elektrik sisteminin, matbaalarýn zarar görmesi ve habercilerin kullanmýþ olduðu ekipmanlarýn kullanýlamaz hale gelmesi, gazetecilerin görevlerini yapmasýna engel oluyor.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Baþkaný Rüstem Kaya Tepe, depremzede gazetecilerin çok zor þartlar altýnda görev yaptýðýný ve unutulmamasý gerektiðini belirterek, "Ýnternet ve elektrik sisteminin, matbaalarýn zarar görmesi ve habercilerin kullanmýþ olduðu ekipmanlarýn kullanýlamaz hale gelmesi, gazetecilerin görevlerini yapmasýna engel oluyor. Kentlerinde kalan bir kaç gazeteci þu an sadece cep telefonu ile uygun olan bir alanda göçebe þekilde habercilik yapmaya çalýþýyor" dedi.

Kahramanmaraþ merkezli depremlerin etkisi ile hayatlarýný kaybedenlerin sayýlarý her geçen gün artarak devam ediyor. Depremin etkilediði 11 kentte toplamda 25 gazeteci yaþamýný yitirdi. Gazete, televizyon ve radyo kanallarýnýn bulunduðu binalar ya yýkýldý ya da aðýr hasar gördü ve kullanýlamaz hale geldi. Sað kalan gazetecilerin büyük kýsmý ise yaþadýðý kentleri terk etmek zorunda kaldý. MGC Baþkaný Kaya Tepe, gazetecilerin deprem bölgesinde yaþananlarý kamuoyuna çok zor þartlar altýnda aktardýðýný ifade etti.

"Gazetecilere ekonomik destek saðlanmalý"

Deprem felaketi sonrasýnda yerel medyanýn gelir kaynaðý olan abone ve reklam gelirlerinin sýfýra indiðini de kaydeden Tepe, "Ýnternet ve elektrik sisteminin, matbaalarýn zarar görmesi ve habercilerin kullanmýþ olduðu ekipmanlarýn kullanýlamaz hale gelmesi gazetecilerin görevlerini yapmasýna engel oluyor. Kentlerinde kalan bir kaç gazeteci þu an sadece cep telefonu ile uygun olan bir alanda göçebe þekilde habercilik yapmaya çalýþýyor. OHAL nedeniyle kamu kurumlarý da bütün ihaleleri ilansýz olarak yapabileceði için buradan da bir gelir saðlanamayacak. Dolayýsýyla yerel medyanýn bu þartlarda yaþama þansý kalmýyor. Kentteki siyasiler þu an için bu sorunlara kayýtsýz kalýyor. Gazetecilere görevlerini yapabilmeleri için çadýr, karavan ve prefabrik yapý gibi yaþam alanlarý ve imkanlarý saðlanmalý. Ekipman, elektrik ve internet desteði verilmeli. Ekonomik destek saðlanmalý" þeklinde konuþtu.

Ýlgili kurumlarýn ve meslek örgütlerinin acil olarak devreye girmesi gerektiðini söyleyen Tepe, uygun þartlarýn oluþmasý için kurumlarýn tüm güçleri ile gazetecilere destek vermeleri gerektiðinin altýný çizdi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.