sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE DEPREMDEN ETKÝLENEN 3 BÝNA BOÞALTILDI

  •  22 Þubat 2023 Çarþamba 13:58

Mersin’in Mezitli ilçesinde, Kahramanmaraþ ve Hatay merkezli depremlerden hasar gördüðü deðerlendirilen 3 bina boþaltýldý.

Ýki gün önce merkez üssü Hatay'ýn Defne ilçesi olan 6,4 büyüklüðündeki depremin ardýndan Mezitli ilçesi Tece Deniz Mahallesi'nde bulunan 3 binada hasar oluþtuðu ihbarý yapýldý. Çevre Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Ýl Müdürlüðü ile Mezitli Belediyesi Fen Ýþleri Müdürlüðü ekipleri binada incelemelerde bulundu. Yetkililer, yapýda 'öne doðru oturma' olduðunu tespit etti. Bina sakinleri, polis ve zabýta görevlileri nezaretinde tahliye edildi.

Polis ekipleri binalarýn etrafýný þeritle kapatarak sivillerin geçiþine izin vermezken, binalarda oturan vatandaþlar da verilecek kararý bekliyor.

Binalardan birinin site yöneticisi olan Mehmet Çimen, depremden önce yetkili mercilere bu binanýn durumuyla ilgili bilgi verildiðini söyledi. Binanýn depremden önce de hafif eðilmiþ olduðunu söyleyen Çimen, "Biz riskle ilgili bir rapor hazýrlarken depremler oldu ve binayý yetkililer boþalttý. Þu anda vatandaþlar gelecek sonucu bekliyor. Yetkililer aðýr hasarlý olarak sisteme giriþ yaptýklarýný söylüyorlar ama yýkým ne zaman olacak ya da olmayacak mý onunla ilgili bilgi vermiyorlar. Burada yaklaþýk 120 kiþi kalýyor. Bunlarýn hepsi ev sahibi de deðil, kiracýlar da var. Ýnsanlar yýllardýr biriktirdiði eþyalarýný da almak istiyor. Bir an önce buraya bir çözüm bulunmasýný istiyoruz" dedi.

Boþaltýlan sitelerden birinde oturan Tahir Bek ise binalarýndaki çatlaklarýn depremlerden sonra oluþtuðunu belirterek, "Dün yetkililer geldi, örnekler alýndý ve karar verilmesini bekliyoruz. Evlerin içinde de kýrýklar, çatlaklar var" ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN SÝLÝFKE’DE UYUÞTURUCU TACÝRÝ YAKALANDI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.