sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TARHAN: "MEZÝTLÝ’NÝN YÜZDE 81’Ý DEPREMZEDE VATANDAÞLAR VE SURÝYELÝLERDEN OLUÞUYOR"

  •  22 Þubat 2023 Çarþamba 13:12

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediye Baþkaný Neþet Tarhan, ilçenin 220 bin nüfusu olduðunu belirterek, "40 bini kayýtlý 80 bin Suriyeli bulunuyor. Deprem sonrasý Mezitli’ye gelerek hane bazýnda bize baþvuran yurttaþlarýmýzýn sayýsý 19 bini aþtý. Bunun kadar da kayýtsýz olarak gelip burada ailelerinin yanýna sýðýnan ve belediyemize yardým talebinde bulunmayanlarý da eklerseniz, ilçemizde en az 150 bin depremzede bulunmaktadýr” dedi.

Tarhan, katýldýðý bir televizyon programýnda depremin oluþturduðu sorunlarý ve çözüm önerilerini sýraladý. 11 ili etkiyen ve 40 bini aþkýn vatandaþýn hayatýný kaybettiði deprem sonrasý, komþu il Mersin'e yönelik bir göç akýnýnýn baþladýðýnýn altýný çizen Tarhan, “Depremden zarar gören illerin sýnýrýnda bulunan il Mersin. Mersin'in yapýsýnýn yarýsýný da deprem illerinden gelen vatandaþlar çekiyor. Böyle bir durum oluþunca depremden kaçmak için ilk akla gelen þehir de Mersin oldu. Mersin ile ilgili böyle bir aidiyet duygusu var” ifadelerini kullandý.

Mersin ve Mezitli özelinde bir göç akýnýnýn yaþandýðýna vurgu yapan Baþkan Tarhan, “Mezitli'nin 220 bin nüfusu var. 40 bini kayýtlý 80 bin Suriyeli bulunuyor. Deprem sonrasý bölgeden Mezitli'ye gelerek hane bazýnda bize baþvuran vatandaþlarýmýzýn sayýsý 19 bini aþtý. Bunlarý aileleriyle birlikte hesaplarsanýz 90 bine ulaþmýþtýr. Bunun kadar da kayýtsýz olarak gelip burada ailelerinin yanýna sýðýnan ve belediyemize yardým talebinde bulunmayan da bir o kadar var. Bu da demek oluyor ki sadece Mezitli'de en az 150 bin depremzede bulunmaktadýr” diye konuþtu.

Mezitli Belediyesi olarak kente sýðýnan her vatandaþa destek olmaya gayret gösterdiklerini belirten Tarhan, “Biz günaþýrý yardým etmeye çalýþýyoruz. Ýlk günkü yardým talepleri ile bugünkü yardým talepleri deðiþmeye baþladý. Giyim, barýnma, eðitim gibi ihtiyaçlar var" þeklinde konuþtu.

Yapýlmasý gerekenlerle ilgili önerilerini de sýralayan Tarhan, Mezitli'nin nüfusunun yüzde 81'inden daha fazla depremzede ve Suriyeliyi konuk ettiklerini belirttiði açýklamasýnda þu ifadelere yer verdi; "Ýstihdam sorunu baþladý. En temel konu önümüzdeki süreçte bu insanlarýn iþ sahibi olmasý gerekiyor. Yaþanan bu iç göç karþýsýnda güçlü yanlarýmýz var. Ýnsanlarýmýz hayýrsever. Bunu tüm Türkiye'de gördük. Ýnsanlarýmýzýn iyilik duygusu çok fazla ve insanýmýz iyi bir sýnav verdi. Ýnsanlara kalacak yer ayarlamak gerekiyor. Ýnsanlarýn psikolojik desteðe ihtiyacý var. Sadece depremzede deðil ona hizmet eden personelimizin de psikolojik desteðe ihtiyaç duyar hale geldi. Yardým ediyoruz ancak sürdürülebilir çözüm deðil. Sürdürülebilir çözüm bu insanlarýn kalýcý yerlere yerleþtirilmesi olacak. Biz ne kadar buna dayanabileceðiz. Bunun için bize destek saðlamasý ve bu yönde projeler üretilmesi gerekiyor. Kalýcý olabilmesi için somut çözümler üretilmesi gerekiyor."dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.