sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SEÇER: "BU DEPREM MERSÝN’ÝN VE BÖLGENÝN TARÝHÝNÝ DEÐÝÞTÝRECEK"

  •  22 Þubat 2023 Çarþamba 12:58

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, deprem sonrasý bölgede ve kentte yapýlan çalýþmalara dair STK’lar ile bir araya gelmeye devam ediyor. Seçer, son olarak depremin yaþandýðý 10 ilin Mersin’deki yöre dernek, vakýf baþkanlarý ve STK temsilcileriyle buluþtu.

Depremin yaþandýðý 10 ildeki yurttaþlarýn hepsinin Mersin'de akrabalýk baðlarý olduðuna dikkat çeken Baþkan Seçer, “Amacýmýz, o bölgelerle iletiþimi olan, köklerinizle iliþkisi olan sizlerin, bize aktaracaklarý, bizim bilmediklerimizi tamamlamanýz, bizden gördükleriniz istikametinde yapmamýzý istedikleriniz, Mersin'e yansýmalarý, Mersin'de yaþadýðýmýz sorunlar. Çünkü biliyoruz ki çok yüksek sayýda akrabalarýnýz buraya geldi. Sizlerin yanýna, bizlere ve diðer kurumlara misafir oldular. Geçen hafta sonu koliler de geldi. Çok hýzlý yaptýrdýk onlarý, 15-16 kiloluk. Bu katkýlarý alabilirsiniz. Hiç sorun olmaz, bize söyleyin biz yardýmcý oluruz” ifadelerini kullandý.

Adýyaman, Adana, Diyarbakýr, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraþ, Kilis, Malatya ve Þanlýurfa yöre dernekleri temsilcilerinin toplantýya katýlým gösterdiðini belirten Seçer, “Zaten birbirimizi tanýyoruz. Birbirimizi daha iyi anlayabiliriz ve sizden de çok yararlanacaðýmý düþünüyorum. Çünkü gelen akrabalarýnýzýn çoðu burada yaþayacak, gitmeyecek. Bizim hesaplarýmýza göre bölgeden gelen 65-70 bin aile var. 40 bini çok rahat kalýr. Mersin'in havasýný suyunu içen de gitmez, tahminimizden öte kalýr. Siz biliyorsunuz buranýn nasýl bir anlayýþa sahip olduðunu. Burada insanlar kendini yalnýz hissetmiyor. Burada insanlar rahat” dedi.

“Bu deprem Mersin'in ve bölgenin tarihini deðiþtirecek”

Mersin'in deprem olan bölgeye yakýnlýðý dolayýsýyla oldukça stratejik öneme sahip bir kent olduðunu ifade eden Seçer, “Bu deprem Mersin'in ve bölgenin tarihini deðiþtirecek. Gelecek on yýllar, yüz yýllar tarihini þimdiden yazmaya baþlayacak. O bölgede her þey deðiþecek. Mersin'de de deðiþecek. Þu anda Mersin'de 2 milyon 700 bin nüfus yaþýyor. Bu nüfusun yaþayabilmesi için burada yatýrým yapmak lazým. Yeni alanlar açmak lazým” diye konuþtu.

Bu depremlerin kendisinin de yapmasý gereken iþleri öne almasýna neden olduðuna dikkat çeken Seçer, “Kentsel dönüþüm, benim gelecek dönem, seçim dönemindeki en önemli beyannamem içinde yer alan vaadim olacaktý. Depremden sonra hemen Afet Yönetimi ve Kentsel Dönüþüm Daire Baþkanlýðýný kurma kararý aldýk. Çok yetkin bir daire baþkaný da atayacaðým buraya. Çok iyi, Türkiye'de konusunu iyi bilen birini getireceðim, oraya daire baþkaný atayacaðým” þeklinde konuþtu.

Büyükþehir Belediyesinin depremden sonra kýsa sürede barýnma alanlarý oluþturduðunu dile getiren Seçer, “Çok insan buraya gelecek. Þu anda 400 bin kiþi gelmiþse daha da gelecek. TOKÝ acilen girecek 40 bin düþük gelirli vatandaþ konutu yapacak. Mersin'in standardýyla Kahramanmaraþ'ýn, Elbistan'ýn, Ýslahiye'nin, Nurdaðý'nýn, Yaylakonaðý'nýn standardý bir deðil. Buranýn standardý daha yüksek. Oradan gelen buranýn kirasýný ödeyemez, ev alamaz. Ona göre konut yapacak. Satmasý þart deðil kiraya versin. TOKÝ yapsýn kiraya versin. O yöntemler de var” ifadelerini kullandý.

Konteyner kent planýnýn Mersin'de olup olmadýðýnýn sorulmasý üzerine Seçer, “Bizim burada konteyner planýmýz yok. Hatay'da þu anda 300 ailelik çadýr kent kurduk. Bugün 153 aile taþýndý, kalan 147 aile de taþýnacak. 300 ailelik çadýr kenti oraya halihazýrda kurduk. Adýyaman'da da bu soðuk kýþ günlerinde vatandaþlarýmýza konut yapýlana kadar, bir konuta alýnana kadar, bir an önce daha yaþanabilir mekanlarýn saðlanmasý lazým. Süratle 80 dönüm yerde 670 adetlik konteyner kenti kuruyoruz” dedi.

Seçer, Adýyaman'da yapým çalýþmasý baþlayan konteyner kent içerisinde, sahra hastanesinin yaný sýra sosyal alanlardan spor alanlarýna, çocuklar için kreþten okuma salonlarýna kadar geniþ bir planlama yapýldýðýný kaydetti.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN SÝLÝFKE’DE UYUÞTURUCU TACÝRÝ YAKALANDI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.