sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ BELEDÝYESÝ TÜM BÝRÝMLERÝYLE DEPREMZEDELERÝN YANINDA

  •  21 Þubat 2023 Salý 13:08

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, 6 Þubat tarihinde meydana gelen deprem felaketi sonrasý Mersin’e göç ederek Akdeniz ilçesine yerleþen afetzede binlerce vatandaþa yönelik hizmetlerine aralýksýz devam ediyor, deprem maðduru vatandaþlarýn ihtiyaç duyduðu hizmetleri yerine getirerek afetin yaralarýný sarýyor.

Felaketin yaþandýðý ilk günden itibaren Belediye Baþkaný Mustafa Gültak'ýn talimatýyla deprem bölgesine arama kurtarma faaliyeti için yaklaþýk 100 personel, onlarca iþ makinesi, araç, gereç ve teçhizat, gýda ve yardým týrlarý gönderen Akdeniz Belediyesi, kente göç eden ve kültür sanat evleri ile sosyal tesislerde konaklayan binlerce deprem maðduru vatandaþýn ihtiyaçlarýný da karþýlýyor.

Ailelere danýþmanlýk hizmeti, annelere hoþ geldin bebek çantasý

Kadýn ve Aile Hizmetleri Müdürü Ali Turna, Mersin'e göç ederek Akdeniz ilçesi sýnýrlarýna yerleþen deprem maðduru vatandaþlara saðladýklarý hizmetleri anlattý. Kültür sanat evlerinde barýnan afetzede 500 vatandaþa, uzman psikologlar eþliðinde aile danýþmanlýk hizmeti ve psikolojik destek sunduklarýný belirten Turna, bebeði olan veya yeni doðum yapan depremzede 34 anneye de hoþ geldin bebek çantasý hediye ettiklerini söyledi. Turna; “Akdeniz'de misafir ettiðimiz depremzede vatandaþlarýmýza yalnýz olmadýklarýný hissettirmeye ve elimizden geldiðince destek olmaya çalýþýyoruz. Bütün ekibimizle seferber olarak bu desteði mümkün olan en üst seviyede saðlamakta kararlýyýz” dedi.

Ulaþým, evde bakým ve temizlik hizmeti de veriliyor

Kente gelen depremzedelere ulaþým hizmeti de verdiklerini aktaran Ali Turna, depremde yaralanan ve Mersin'e gelen vatandaþlarý kontrol için hastanelere ulaþtýrdýklarýný, 130 vatandaþa evde kiþisel bakým ve temizlik hizmeti verdiklerini, kýyafet yardýmý ulaþtýrdýklarýný, afetzede vatandaþlarýn barýndýðý kültür ve sanat evlerinin temizliðini yaptýklarýný anlattý.

Turna, onkoloji tedavisi gören depremzede vatandaþlarýn da 2020 yýlý Mart ayýnda baþlayan onkobüs sistemine dahil edildiðini ve tedavileri için hastanelere ulaþtýrýldýklarýný belirtti. Turna, 8 Mart Dünya Kadýnlar Günü dolayýsýyla depremzede kadýnlar ve çocuklarýn yararýna gezi ve yemek programlarý düzenlemeyi planladýklarýný da sözlerine ekledi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN SÝLÝFKE’DE UYUÞTURUCU TACÝRÝ YAKALANDI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.