sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE DEPREMZEDE ÇOCUKLARA PSÝKOLOJÝK DESTEK

  •  18 Þubat 2023 Cumartesi 11:40

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, deprem maðduru küçük çocuklara yuva sýcaklýðý saðlayýp, yaþadýklarý travmayý kýsa sürede ve daha kolay atlatabilmeleri için uzman psikologlar gözetiminde çalýþmalarýný sürdürüyor.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal Ýþler Müdürlüðüne ait mahalle kültür ve sanat evlerine yerleþen yüzlerce ailenin gündelik ihtiyaçlarý karþýlanýrken, deprem felaketinden en çok etkilenen çocuklara yönelik psikolojik destekler de gerçekleþiyor. Mersin'e göç eden depremzede vatandaþlarýn kaldýðý mahalle kültür ve sanat evlerini ziyaret eden uzmanlar, afet maðduru ailelerle konuþup yaralarýna bir nebze merhem olmaya çalýþýyor. Belediyeye baðlý uzman psikologlar eþliðinde, depremzede çocuklar yararýna da çeþitli etkinlikler düzenleniyor, maruz kaldýklarý kötü anlarý unutmalarý için oyunlar, animasyon film gösterimleri, resim çizme ve yüz boyama etkinlikleri düzenleniyor.

Çocuklara sürpriz doðum günü etkinliði

Doðum günü olan depremzede çocuklar için de pastalar hazýrlanýp sürpriz doðum günü partileri düzenleniyor, böylelikle küçük çocuklarýn yaþadýklarý psikolojik travmayý daha kolay ve hýzlý üzerlerinden atmalarý amaçlanýyor. Uzman psikologlar, belediyeye baðlý tüm mahalle evlerinde kalan depremzede çocuklara ulaþýp rehabilitasyon ve psikolojik danýþmanlýk hizmetini vermeye devam edecek.

Diðer yandan Akdeniz Belediyesine baðlý Kadýn ve Aile Hizmetleri Müdürlüðü ekipleri de deprem maðduru yüzlerce ailenin aðýrlandýðý mahalle kültür ve sanat evleri ile sosyal tesislerde, dileyen afetzede vatandaþlarýn saç ve sakal kesimini yapýyor, kuaförlük ve kiþisel bakým hizmeti veriyor.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.