sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ BELEDÝYESÝ SOKAKTA YAÞAYAN CANLILARI DA UNUTMADI

  •  17 Þubat 2023 Cuma 12:23

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, depremden etkilenen Hatay’da, sokakta yaþayan canlarý da unutmadý, onlar için kilolarca mama, yem ve battaniyeyi kente ulaþtýrdý.

Depremin vurduðu yakýn illerden Adana ve Hatay'da yaþayan depremzede vatandaþlar için aðýr iþ makineleri desteði, ekip ve ekipman gönderen, týrlar dolusu gýda, su, giysi ve battaniye gibi temel yaþam malzemesi ulaþtýran ve kente gelen depremzedeleri aðýrlayan Akdeniz Belediyesi, depremin vurduðu bölgede sokakta yaþayan canlarý da unutmadý.

Yaralanmýþ canlar da getirilip tedavileri yapýlacak ve sahiplendirilecek

Akdeniz Belediyesi Zabýta Müdürlüðü ekipleri, sokak hayvanlarý için özel olarak hazýrlanan birim aracýna yüklediði torbalar dolusu kilolarca mama, kuþ yemi, su ve battaniyeyi, depremden etkilenen bölgelerden biri olan Hatay'ýn Antakya ilçesine götürdü.

Yolculuk öncesi bir açýklama yapan görevli ekip, HAYTAP iþbirliðinde hazýrladýklarý mama, su ve yemi Antakya'ya götürüp burada enkazdan kurtarýlan veya sokakta yaþayan canlara ulaþtýracaklarýný söyledi.

Deprem maðduru vatandaþlara da battaniye, ýslak mendil, hijyen paketi ve su ulaþtýran ekipler, Mersin'e dönüþte de depremde yaralanýp tedaviye ihtiyaç duyan canlarý da kente getirip Akdeniz Belediyesinin Millet Bahçesi içinde hizmete açtýðý klinikte tedavilerini yapacaklarýný ve sahiplendireceklerini kaydetti.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.