sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ HATAY’DA BÝN 500 KÝÞÝLÝK ÇADIR KENT KURUYOR

  •  17 Þubat 2023 Cuma 12:09

Türkiye’nin yaþadýðý deprem felaketinin ardýndan Mersin Büyükþehir Belediyesi ekipleri, Hatay’da 300 ailenin konaklayabileceði toplam bin 500 kiþilik çadýr kent kurulumuna baþladý.

Bölgede arama kurtarma, yemek daðýtýmý, internet eriþim noktasý kurulumu, cenaze nakil hizmetleri, elektrik hatlarý onarýmý ve farklý il ve ilçelere gýda gönderimi gibi birçok alanda hizmet veren Mersin Büyükþehir Belediyesi, depremzedelerin ihtiyaçlarýný en kýsa sürede giderebilmek için çalýþmalarýna devam ediyor.

300 aile çadýr kentte kalabilecek

Depremin ardýndan binlerce insan evsiz kalýrken, Hatay'da ortaya çýkan barýnma alaný sorunu için de çadýr kent kurma çalýþmalarý baþladý. Elektrik hatlarýnýn çekildiði çadýr kente, kurulum tamamlandýktan sonra 300 aile yerleþebilecek. Hatay Fuar Alaný karþýsýnda bin 500 dönüm alana kurulan çadýr kentte 5'er kiþilik çadýrlarda toplam 1500 kiþi kalabilecek. Çadýrlarýn içinde depremzedelerin ihtiyaçlarý ile radyatör tipi soba, alanda ise her gün üç öðün sýcak yemeðin çýkarýlacaðý çadýr mutfak, ailelerin vakit geçirebileceði sosyal alan, duþ, tuvalet yer alýyor.

Tencereler Hatay halký için kaynýyor

Hatay'da süren yemek ihtiyacý için de ilk günden itibaren Mobil Mutfak Týrý ile hizmetini götüren Mersin Büyükþehir Belediyesi, kentin farklý noktalarýnda hizmetini sürdürüyor. Bölgeye giden gýdalarýn depremi yaþayan köylere ulaþtýrýlmasý noktasýnda da ulaþým hizmeti veren ekipler, yardýmlarýn etkili ve ihtiyaca uygun daðýtýmýný saðlýyor.

Konyalý gönüllülere destek

Deprem sonrasý Hatay'daki vatandaþlar için yemek piþirmek üzere Konya'dan yola çýkan gönüllü 2 vatandaþ kavurma ve pilav piþirerek bölge halkýna daðýtmaya baþladý. Bir süre sonra malzemeleri biten 2 yardýmsevere et baþta olmak üzere gýda malzemelerini tedarik eden Mersin Büyükþehir Belediyesi, gönüllülerin desteðini sürdürmesine yardým ediyor. 2 yardýmsever gönüllü Büyükþehir Belediyesinin desteði ile yüzlerce insanýn karnýný doyurmasý için yemek çýkarýyor.

Mersin Büyükþehir Belediyesi Ýtfaiye Dairesi Baþkanlýðý Afet Arama ve Kurtarma Þube Müdürü Alperen Tabak, Antakya Spor Tesisinin arka tarafýnda konuþlandýklarýný ve buraya týrlarla erzaklarýn geldiðini ifade ederek, “Antakya Spor Tesisinin arkasýnda Konya ekibimiz yemek yapmaya baþladý. Gönüllü insanlar. Bizim için sýcak yemek kaynatan insanlar. Bizim bu imkanýmýz var ama arkadaþlar her gün et yapmaya, sulu yemek çýkartmaya çalýþtýlar. Bu yemeklerini bizimle paylaþtýlar. 3 günün sonunda da erzaklarýnýn, yemeklerinin bittiðini söylediler. Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak biz de bu konuda yardýmda bulunduk. Hem malzeme desteði hem elektrik desteði hem de fen iþlerinden mazot desteði saðladýk. Her türlü yanýnda olmaya çalýþtýk” dedi.

Cenaze nakil araçlarý bölgede hizmet veriyor

Mersin Büyükþehir Belediyesinin cenaze nakil araçlarý da bölgede ihtiyaç üzerine çalýþmalarýný sürdürüyor. Araçlar, Hatay içerisinde ve çevre illere sürekli hizmet veriyor. 7 cenaze nakil aracý ve 25 personel Narlýca, Toygarlý ve Antakya Asri Mezarlýðýna defin hizmetlerinde görev alýyor. Büyükþehir ayrýca defin malzemelerinin de tedarikini saðlayarak, Hatay Mezarlýklar Þube Müdürlüðü ile koordineli bir þekilde definleri gerçekleþtiriyor.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.