sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TÜRKÝYE’NÝN KONUÞTUÐU ’AHMET AÐABEY’, AFAD EKÝBÝ ÝLE DÝYALOÐUNU VE YAÞADIKLARINI ANLATTI

  •  17 Þubat 2023 Cuma 11:54

Deprem bölgesinde arama-kurtarma çalýþmalarý sürerken, enkazýn 5 metre altýndan çýkan Ahmet isimli bir depremzede ile arama-kurtarma ekipleri arasýndaki diyalog Türkiye gündemine düþmüþtü.

Enkaz üzerindeki kurtarma ekiplerinin kendisine sürekli seslenmesinin enkaz altýnda kendisini zorladýðýný belirten depremzede, o anki stres ve sýkýntýdan kaynaklý bir espri yaþandýðýný söyledi.

Depremden 72 saat sonra AFAD ekipleri tarafýndan Ýskenderun'da enkaz altýnda bulunan Ahmet Erol Yýlmaz (43), "Öldürmeyen Allah öldürmüyor. Enkaz altýnda mutluydum, hiç karamsar düþünmedim" dedi.

Tarsus Devlet Hastanesinde tedavi gören Ahmet Erol Yýlmaz, depreme uyanýk yakalandýðýný belirterek, "Ýskenderun'da bulunan en eski iþ haný olan Büyükçarþý iþ hanýndaydým. Uyudum, gece kalktým. Kalktým sigaramý yaktým. Deprem baþladý, ben de soðukkanlý bir þekilde oturdum. Bir baktým bina çökmeye baþladý. Enkazýn altýndayým. Biraz hareket etmek istedim, göðsümde bir aðrý hissettim. Telefon cebimdeydi, çýkarýp baktýðýmda, göðsümün üzerinde parmaðýmýn uzunluðunda vida vardý. Hem depremden hem de vidadan kurtuldum. Ayný gün 2 kere ölümden döndüm. 3'üncü gün AFAD geliyor, arkadaþlarýmýn yönlendirilmesi ile gelir gelmez benim oraya giriyorlar. AFAD ses veriyor, ‘Ahmet, Ahmet, Ahmet' diye. Ben de baþlýyorum ‘Buradayým', aradan 1 dakika geçiyor 'Buradayým'; en sonunda küfür etmeye baþlýyorum. Neyse beni buldular. Beni bulan AFAD ekibine anlatýyorum, 'Zaten su yok, aðzýmýz yüzümüz kurumuþ, susuzluktan çatlýyor. Siz 'Ahmet Ahmet' diyorsunuz, zaten yaþadýðýmýz belli, her þey ortada; siz Ahmet diyorsunuz. Ciðerimiz sökülmüþ, dudaklarýmýz çatlamýþ, orada küfürlü espri oldu. Milletimiz sað olsun, o anki stres ve sýkýntýyla verilen küfre gülümseme, tebessüm olmuþ. Allah razý olsun. Tarsus'tayým. Allah razý olsun devletimden de milletimden de, diyecek bir þey bulamýyorum" diye konuþtu.

"Öldürmeyen Allah öldürmüyor"

Depremde ayaðý ve kalçasýndan yara aldýðýný belirten Yýlmaz, "Ameliyat olacaðým, büyük ihtimalle sol ayaðým bileðimden kesilecek. 3 ay içinde 3 kere trafik kazasýnda geçirdim. 3 aracý da hurdaya verdim, arabalar paramparça oldu. Öldürmeyen Allah öldürmüyor. Sakin olmak en güzeli, sakin olmasaydým, þimdi ölmüþtüm" þeklinde konuþtu.

Enkaz altýnda mutlu olduðunu da belirten Yýlmaz, "Enkaz altýnda mutluydum, hiç karamsar düþünmedim. Depremi atlattým, kurtuldum, göðsümdeki vidadan kurtuldum. Dedim ben buradan çýkarým, çok þükür çýktým" ifadelerini kullandý.

Almanya'da yaþayan Gamze Çakmakçý, depremzedenin AFAD ile diyaloðundan sonra Ahmet'le sosyal medya sayfasýndan iletiþim kurdu. Kendisine yardým desteðinde bulunan Çakmakçý, Tarsus'ta tanýdýðý Gökhan Aldanmazer'le irtibata geçti. Çakmakçý'nýn desteðiyle Gökhan Aldanmazer depremzede Ahmet Erol Yýlmaz'a gönüllü olarak refakatçi oluyor.

Evli ve 2 çocuk babasý Ahmet Erol Yýlmaz'ýn sol ayaðýndan ameliyat olmasý bekleniyor.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.