sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

DEPREMZEDELER ÝÇÝN DEVLET SEFERBER OLDU

  •  17 Þubat 2023 Cuma 11:33

Kahramanmaraþ merkezli depremlerden etkilenen 200 binden fazla kiþinin geldiði Mersin’de valilik koordinesinde otellere yerleþtirilen aileler, psikososyal destek ekipleri tarafýndan karþýlanýrken, çocuklara yönelik de özen etkinlikler düzenleniyor. Depremzede ailelere kýyafet ve temel ihtiyaçlar için valilik, kaymakamlýklar ve gönüllüler tarafýndan oluþturulan özel bölümlerde taleplerin karþýlandýðý bildirildi.

Türkiye'yi yasa boðan 36 binden fazla kiþinin öldüðü, on binlerce kiþinin yaralandýðý 11 ili vuran Kahramanmaraþ depreminde etkilenen vatandaþlarýn yaralarý devlet-millet iþbirliði ile sarýlmaya çalýþýlýyor. Deprem nedeniyle memleketlerini terk etmek zorunda kalan bir çok aile bir çok ilde olduðu gibi Mersin'de de misafir ediliyor. 200 bini aþkýn depremzedenin Mersin'e geldiði, 70 binin tatil ve turizm merkezlerinden Erdemli'de otel, pansiyon, yazlýk, yurt ve evlere yerleþtirildiði bildirildi. Valilik koordinesinde yerleþtirilen ailelerin giyimden kuaförlüðe kadar tüm ihtiyaçlarý gönüllülerinde desteðiyle özenle karþýlanýyor. Ayný zamanda depremzedelerle Aile ve Sosyal Hizmetler Ýl Müdürlüðünde görevli psikososyal destek ekipleri yakýndan ilgilenerek görüþmeler gerçekleþtiriyor.

Çocuklara özel etkinlik

Otellerde kalan çocuklarýn günlerini tatil havasýnda geçirerek deprem psikolojisinden kurtulmasý için özel etkinlikler düzenleniyor. Her çocuða çeþitli oyuncaklar hediye edilirken, boyama, müzikli eðlencelere katýlmasý saðlanýyor. Deprem bölgesi Hatay'da görevli olan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan'ýn eþi Yýldýz Pehlivan'da sürekli aileleri ziyaret ederek onlarla yakýndan ilgileniyor.

"Devletimiz var olsun, bize kucak açtý"

Bu süre içerisinde depremi unutan çocuklar, güzel vakit geçirdiklerini ifade ederek kendileriyle ilgilenen herkese teþekkür etti. Deprem nedeniyle Antakya'dan gelen Nedim Kavýkoðlu, “Ýnanýn her þeyimiz bitti. Çocuklarýmýzýn her biri bir tarafa daðýldý” dedi.

Deprem sonrasý devletin kucaðýna geldiklerine deðinen Kavýkoðlu, ”Sadece devletimiz var, var olsun. Bize kucak açan, bize bakandan Allah razý olsun. Gerçekten Türkiye, Türk halký o kadar hayýrsever ki ancak o kadar olur. Baðýrlarýna bastýlar bizi. Bir kiþiye deðil herkese kucak açtýlar” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.