sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BAÞKAN SEÇER: "MERSÝN’DE 400 BÝN SIÐINMACI VAR, FAZLASINI KALDIRAMAYIZ"

  •  17 Þubat 2023 Cuma 11:19

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, konumu nedeniyle Mersin’in depremden birçok yönden etkilendiðini belirterek, “Mersin, 10 ilin dýþýnda depremden dolaylý en yoðun etkilenen 11. il oldu. Yýkým olarak 10 il etkilendi ama depremin komplikasyonlarýný da iþin içine katarsanýz depremden etkilenen 11. il Mersin’dir” dedi.

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, katýldýðý bir televizyon programýnda, deprem bölgelerinde gerçekleþtirilen ve Mersin'e gelen afetzedelere yönelik çalýþmalarý anlattý. Deprem bölgesinden kaç kiþinin geldiði yönündeki soruya yanýt veren Seçer, “Tahmini rakamlar söyleyebilirim. Bir kýsmý kayýt altýna alýnýyor ama bir kýsmý da kayýt altýna alýnmadan þehre gelebiliyor. Akrabalarýnýn yanýna gelebiliyor ama valilik tarafýndan kayýt altýna alýnanlar da var. Dolayýsýyla çok resmi bir kayýt yok. Tahmini 250 bin var. Mersin, 10 ilin dýþýnda depremden dolaylý en yoðun etkilenen 11. il oldu. Yýkým olarak 10 il etkilendi ama depremin komplikasyonlarýný da iþin içine katarsanýz depremden etkilenen 11. il Mersin'dir" diye konuþtu.

“Sayýyý kontrol altýnda tutma þansýna sahip deðiliz”

Deprem bölgesinden yerli halkýn ve sýðýnmacýlarýn geldiðini ifade eden Baþkan Seçer, bunun etkilerini hem su tüketiminde hem de þehir trafiðindeki yoðunlukta hissettiklerini ifade ederek, þunlarý söyledi:

“Zaten bizim yerli nüfusunuz 1 milyon 900 bin ama Suriyeli sýðýnmacýlar, Ukraynalýsý, Rus'u ya da Afganlýsý farklý nedenlerle, farklý statüyle burada olanlarý iþin içerisine koyarsanýz 2.5 milyon nüfusla karþý karþýya kalýrsýnýz. Deprem dolayýsýyla hem bizim vatandaþlarýmýz geliyor hem de o bölgede yine sýðýnmacý statüsünde olan insanlar buraya geliyor. Bir anlamda da bazýlarý planlý bir þekilde, devletin yetkili organlarý tarafýndan, ilgili kurumlarý tarafýndan geliyor. Bir kýsmý da yine sýðýnmacýlarýn da burada yaþayan akrabalarý var, onlarla iletiþime geçiyorlar, kendileri baðýmsýz olarak geliyorlar. Bu nedenle de sayýyý kontrol altýnda tutma þansýna sahip deðiliz.”

“Yeni bir þehir istiyorsanýz Mersin'den daha iyi bir yer bulamazsýnýz”

Deprem bölgesindeki vatandaþlara seslenen Baþkan Seçer, kendisine yeni bir yaþam kurmak isteyenler için Mersin'in çok uygun bir þehir olduðunu vurgulayarak, “Yeni bir þehir istiyorsanýz Mersin'den daha iyi, daha huzurlu, daha güvenli, daha geliþen, kalkýnan bir yer bulamazsýnýz. Herkesi de Mersin'e davet ediyorum. Biz herkesi baðrýmýza basarýz, herkesin de yardýmcýsý oluruz. Orada kesinlikle bir sorun yok” ifadelerini kullandý.

“Mersin açýsýndan artýk kaldýrýlamaz bir durum olur”

Mersin'in yaklaþýk 400 bin sýðýnmacýnýn yükünü çektiðini dile getiren Seçer, “Ama bunun üzerine eðer ki rakamsal olarak da çok abartýlý rakamlarda insanlarý buraya sýðýnmacý statüsünde getirirseniz, bu Mersin açýsýndan artýk kaldýrýlamaz bir durum olur. Ben bunun uyarýsýný yapmak istedim. Birkaç gün önce yaptým ama ne yazýk biliyorum ki hala geliþler devam ediyor. Tren garýna bakalým günlük gelen trenler içerisinde gelen depremzedelerin yarýsý sýðýnmacý statüsünde, yarýsý da kendi vatandaþlarýmýz ya da özel arabalarla otobüslerle gelenlerin durumu kimlik bilgileri bunlardýr” þeklinde konuþtu.

“Depremzedelerin yardýmcýsý olun. Onlarý baðrýnýza basýn lütfen”

Depremzede vatandaþlara herkesin elinden geldiðince yardýmcý olmasýnýn çok önemli olduðunu vurgulayan Baþkan Seçer, “Mersinliye yaraþan, buradan da vatandaþlarýma, konut sahiplerine sesleniyorum; depremzedelerin yardýmcýsý olun. Onlarý baðrýnýza basýn lütfen. Onlara konutlarýnýzý makul fiyatlarla verin. Hatta indirimli verin. Zaten burada millet olma bilinci, þuuru zor günlerde ortaya çýkar" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.