sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SEÇER’DEN FAHÝÞ KÝRA KONUSUNDA YAPTIRIM VE DÜZENLEME ÇAÐRISI

  •  16 Þubat 2023 Perþembe 15:23

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, depremin ardýndan yaþanan barýnma ihtiyacý nedeniyle ortaya çýkan fahiþ kira konusunda bir an önce gerekli tedbirlerin alýnmasý çaðrýsýnda bulundu.

Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, Belediye Baþkaný Seçer'in çaðrýsýyla depremlerin ardýndan depremzedelerin ilk duraðý olan Mersin baþta olmak üzere birçok ilde yaþanan konut kiralarýndaki fahiþ artýþýn önüne geçmek adýna Mersin Ticaret ve Sanayi Odasý Baþkaný Ayhan Kýzýltan, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalarý Birliði Baþkaný Talat Dinçer ve Mersin Emlakçýlar Odasý Baþkaný Sinan Canpolat ile toplantý gerçekleþtirildi.

Kahramanmaraþ merkezli depremlerin ardýndan, depremden etkilenen illerdeki vatandaþlar, deprem bölgesine yakýn olmasý ve Mersin'de akraba iliþkilerinin de bulunmasý dolayýsýyla öncelikli olarak Mersin'e gelmeye baþladý. Mersin'e gelen depremzede vatandaþlar için Mersin Büyükþehir Belediyesi baþta olmak üzere birçok kamu kurumu ve sivil toplum kuruluþu tüm imkanlarý seferber ederek vatandaþlarý geçici konaklama merkezi, otel ve tesislere yerleþtirilmelerini saðladý.

Son derece önemli bu konuda, Baþkan Seçer'in çaðrýsýyla önemli bir toplantý yapýldý. Türkiye Tüm Emlak Müþavirleri Federasyonu Baþkanýnýn da telekonferans yoluyla katýldýðý toplantýda, yaþanan deprem felaketinin ardýndan ortaya çýkan fahiþ kira artýþlarýnýn tüm Türkiye genelinde büyük sorun oluþturduðu belirtildi. Bu sorunun önüne geçilmesi için atýlmasý gereken adýmlarýn tartýþýldýðý toplantýda, konut kiralarýný fahiþ oranda artýran ev sahiplerine cezai yaptýrým uygulanmasý ve bu konuda da ilgili kurumlarýn harekete geçmesi gerektiði belirtildi.

Tüm ev sahiplerine bu konuda duyarlý olmasý çaðrýsýnýn yapýldýðý toplantýda, bazý ev sahiplerinin ‘fýrsatçýlýk' yaparak konut kiralarýnda fahiþ fiyata yönelmelerinin tepki oluþturduðuna dikkat çekildi. Bu durumun, sadece Mersin'de deðil, tüm Türkiye'de görülür bir hal aldýðý ve zor günler geçiren ülkede vicdanlarý yaraladýðýnýn vurgulandýðý toplantýda, konutlardaki fahiþ fiyat artýþlarýnýn ve fýrsatçýlýða tevessül eden kiþilerin önüne geçilmesi için ivedilikle önlemler alýnmasý, etkin denetim ve yasal sorumluluðu bulunan tüm kurumlarýn harekete geçmesi gerektiði belirtildi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.