sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

DEPREMDEN KURTULAN 342 HAMÝLEDEN 104’Ü MERSÝN’DE DOÐUM YAPTI

  •  16 Þubat 2023 Perþembe 15:06

Kahramanmaraþ merkezli 6 Þubat’ta gerçekleþen 2 büyük depremde binlerce insan hayatýný kaybederken, yaralýlarýn da hastanelerde tedavileri sürüyor. Depremden kurtularak Mersin’e gelen ve hastanelerde tedavi gören 342 hamile kadýndan 104’ü doðum yaptý.

Kahramanmaraþ merkezli gerçekleþen 2 büyük deprem 11 ilde büyük yýkýma yol açarken, binlerce insan hayatýný kaybetti. Yaralý vatandaþlar bölgedeki hastanelere nakledilirken, deprem bölgesine en yakýn il konumundaki Mersin'de büyük bir yükü sýrtlanmýþ durumda. Özellikle Mersin Þehir Hastanesinde binlerce yaralý vatandaþ tedavi altýna alýnýrken, saðlýk ekipleri var güçleriyle çalýþmalarýný sürdürüyor. Deprem bölgelerinden gelen 342 hamile yaralý kadýn da hastanede gözlem altýnda tutuluyor. Bu süreçte 104'ü doðum yaparken, bebeklerin durumlarýnýn iyi olduðu öðrenildi. Hatay'ýn Samandað ilçesinde yaþayan ve yeni doðurduklarý ikiz çocuklarý hastanede kuvözde hayat mücadelesi verirken depreme yakalanan Cansel Hacýoðlullarý'da çocuklarýyla birlikte Mersin Þehir Hastanesinde tedavi altýna alýndý. Kendileri evde, çocuklarý hastanede depreme yakalanan Hacýoðulllarý, yaþadýklarýný ÝHA'ya anlattý.

"Korkuyla direk hastaneye gittik"

Deprem gecesi evde eþiyle birlikte olduðunu kaydeden Hacýoðulllarý, "Gece deprem oldu. Biz büyük bir korkuyla yataktan kalktýk ve aþaðý indik. Aþaðý indikten sonra evimiz yýkýldý. Çocuklarýmýn ikisi entübe olarak hastanede yatýyordu. Biz o korkuyla direk hastaneye gittik. Hastanede depremden büyük ölçüde hasar aldý. Çocuklarýmýzý aldýk ve bize orada bir tane oksijen tüpü verdiler. Zaten entübe çocuklar olduðu için biraz durumlarý da kritikti. Arabayla en yakýn saðlýk kuruluþuna çocuklarýmýzý götürdük, ondan sonra buraya getirdik. Allah razý olsun burada çok iyi baktýlar. Þu an çocuklarým çok iyi. Allah'a þükür kendileri nefes alabiliyor, borusuz beslenebiliyorlar" dedi.

"Aklýmýza direk çocuklarýmýz geldi"

O gece çok kötü saatler geçirdiklerinin altýný çizen Hacýoðulllarý, "Deprem bizi yataktan kaldýrdý ve direk aklýmýza çocuklarýmýz geldi. Biz o an eþimle kendimizi düþünmedik, direk çocuklarýmýz aklýmýza geldi. Zaten evden nasýl çýktýðýmýzý bilmiyoruz. Hemen kendimizi dýþarýya attýk ve hastaneye gittik. Çocuklarýmýzý buraya getirdik. Allah'ýma binlerce þükürler olsun ki þu anda bir nebze olsun içimiz rahat. Burada gerçekten aile gibi bir ortam var. Özellikle çocuklarým iyileþme süreci burada hýzlandý. Herkese çok teþekkür ederiz" ifadelerini kullandý.

Depremden sonra enkaz altýndan çýkarýlan 9 aylýk hamile Fidan Yýldýz Saðaltýcý da Mersin Þehir Hastanesinde doðum yapan bir baþka anne oldu. Saðaltýcý, enkazdan çýkarýlýp askeri helikopterle Mersin'e getirildikten bir gün sonra bir kýz çocuðu dünyaya getirirken, eþi Orhan Saðaltýcý ile birlikte ilk kez çocuk sahibi olmanýn mutluluðunu yaþadý.

Mersin'de bebeklerine kavuþan depremzede ailelerden bir diðeri de Sara-Mahir Çakýr çifti oldu. Tüp bebek tedavisi ile hamile kalan Sara Çakýr, depremde yýkýlan evlerinden kendi imkanlarýyla çýktýktan sonra getirildiði Mersin'de, sezaryenle bir erkek bebek sahibi oldu. 4 yýldýr bekledikleri bebeklerine kavuþan çift, büyük mutluluk yaþadý.

Ýl Saðlýk Müdürü Emrah Ceviz, deprem bölgesinden Mersin'e bugüne kadar 342 hamile yaralý geldiðini, bunlardan 104'ünün doðum yaptýðýný, doðum sonrasý süreçlerini de takip ettiklerini ifade etti.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.