sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN 200 BÝN DEPREMZEDEYÝ AÐIRLIYOR

  •  15 Þubat 2023 Çarþamba 11:51

Kahramanmaraþ depremlerinde yaralarý sarmak için seferber olan Mersin, yaklaþýk 200 bin depremzedeyi aðýrlarken, devlet tüm kapýlarýný vatandaþlara açtý.

Mersin, tüm birimleriyle deprem bölgesine ve depremzedelere destek vermeye devam ediyor. Bu desteklerin baþýnda ise konaklara hizmetleri geliyor. Gerek Valilik gerekse de belediyelerin hazýrladýðý yerlerde depremzede vatandaþlarýn konaklamasý karþýlanýrken, ihtiyaçlarý da bir bir karþýlanýyor. AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yýlmaz da Kredi Yurtlar Kurumu'nun (KYK) Mersin Kýrkkaþýk Kýz Öðrenci Yurduna yerleþtirilen vatandaþlarý ziyaret ederek geçmiþ olsun ve baþ saðlýðý dileklerini iletti. Yurtta kalan vatandaþlarla sohbet eden ve ihtiyaçlarýnýn olup olmadýðýný soran Yýlmaz, bazý vatandaþlarla da duygusal anlar yaþadý.

"Mersin'de 200 bine yakýn depremzede vatandaþýmýzý misafir ediyoruz"

Ziyaretin ardýndan açýklamalarda bulunan Yýlmaz, gerçekten çok büyük afet yaþandýðýný söyledi. Depremin 10 ili vurduðunu kaydeden Yýlmaz, "Dünya çapýnda görülmemiþ bir afet olduðu yönünde bilim adamlarýnýn görüþleri, fikirleri var. Fakat devletimiz ilk andan itibaren her türlü kurum, kuruluþlarýyla millet-devlet el ele seferber oldu. Tabi geniþ bir alana yayýldýðý için acýmýz, yýkým hepimizi etkiledi. Bizler bu vakte kadar deprem bölgelerindeydik. Afet bölgesinden civar illere nakledilen depremzede vatandaþlarýmýz, özellikle Mersin, Antalya gibi illerimize daha çok geldi. Mersin'de 200 bine yakýn depremzede vatandaþýmýzý misafir ediyoruz. Bunun 51 bin civarýnda olaný direk Valilikten barýnma talep etti. Valiliðimiz 51 bin civarýndaki depremzede misafirimizi barýndýrýyor. Ýmkânlarýmýzý seferber etmiþ durumdayýz. Tabi burada KYK Kýz Yurdumuz bunlarýn en önemlilerinden. En çok misafirimizi burada aðýrlýyoruz" diye konuþtu.

"Devletimiz kimseyi aç, açýkta býrakmayacak"

Herkesin büyük bir acý yaþadýðýnýn altýný çizen Yýlmaz, "Ýnsanlar ürkmüþ, korkmuþ, belli travmalar yaþamýþ. Ancak insanlar genel olarak burada verilen hizmetlerden memnun. Hiç bir eksiklerinin olmadýðýný ifade ettiler. Devlete dua ediyorlar. Hatta orada dýþarda kalan yakýnlarýný da buraya aldýrmak istiyorlar ki bu sýcak yuvadan, hizmetten onlarda faydalansýn. Herkes þunun farkýnda, bu asrýn felaketi, devlet ilk andan itibaren her kurumuyla seferber oldu. Devletimiz kimseyi aç, açýkta býrakmayacak. Çünkü devletimiz gerçekten çok büyük. Bir daha böyle acýlar yaþamayalým. Kayýplarýmýza Allah'tan rahmet diliyorum, yaralýlarýmýza þifa diliyorum. Vatandaþlarýmýz Mersin'imize hoþ gelmiþler. Hepsi baþýmýzý tacý. Biz sonuna kadar onlara her türlü imkânlarýmýzý seferber ederiz. Yeter ki Allah bir daha böyle acýlar yaþatmasýn" þeklinde konuþtu.

"Yaralarýmýzý birlikte saracaðýz"

Bu olay karþýsýnda duygulanmamýn mümkün olmadýðýný dile getiren Yýlmaz, "Ben bir anneyim. Tabi anne olunca daha farklý oluyor, biz daha fazla etkileniyoruz. Tabi hiçbir kaybýn yerini, hiçbir kimse, hiçbir imkân dolduramaz. Ancak yaralarýmýzý birlikte saracaðýz. Bunlarý birlikte aþacaðýz. Birbirimizin motivasyonuna, desteðine ihtiyacýmýz var. Burada da tabi kayýplar yaþayan çok vatandaþýmýzý gördük. Hepsi devletimize duacý. Tabi ki yaþanmasa iyi olurdu ama bu bir afet. Buna kimsenin diyeceði birþey yok. Önemli olan yaþandýktan sonra böyle kenetlenebilmek. Burada devletin vatandaþýna sahip çýkabilmesi çok önemli" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.