sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ, TARSUS’UN 2 AYRI NOKTASINDA DEPREMZEDELERÝ AÐIRLIYOR

  •  15 Þubat 2023 Çarþamba 11:46

Mersin Büyükþehir Belediyesi, kent merkezinin yaný sýra Tarsus’ta da depremzedeler için 2 ayrý alanda hizmet veriyor.

Tarsus Gençlik Kampý bungalov evleri ve Berdan Konuk Evinde depremzedeleri aðýrlayan Büyükþehir Belediyesi, yemek, kýyafet, ve hijyen malzeme desteðinde bulunurken, özel durumu bulunan vatandaþlara da saðlýk hizmetlerine ulaþma imkaný saðlýyor. Büyükþehir ekipleri, depremzede vatandaþlarýn öncelikle sýcak bir alanda barýnmalarý ve yemek ihtiyaçlarýný karþýlayabilmelerine olanak verirken, ayný zamanda depremzede ailelerin çocuklarýna da psikolojik desteklerde bulunuyor ve uzmanlar nezaretinde etkinlikler düzenliyor.

"Sýcacýk ortamlarda hizmet veriyoruz"

Mersin Büyükþehir Belediyesi Muhtarlýk Ýþleri Dairesi Baþkanlýðý Tarsus-Çamlýyayla Koordinasyon Þube Müdürü Soner Yetgin, 6 Þubat sabahýnda yaþanan depremden sonra tüm ekiplerle birlikte sahada olduklarýný belirterek, "Bölgemize Hatay yoðunluklu olarak, Gaziantep ve Kahramanmaraþ'tan depremzede vatandaþlarýmýz geliyor. Onlara Tarsus Berdan Konuk Evimizde, Gençlik Kampýmýzda bulunan bungalov evlerimizde sabah kahvaltý, öðlen ve akþam yemeði olmak üzere sýcacýk ortamlarda hizmet ediyoruz. Çamaþýr Kafede tüm depremzedelerimizin çamaþýrlarýný yýkayýp, kaldýklarý yerlere servis ediyoruz" dedi.

Hasta ve özel gereksinimli bireylerle de yakýndan ilgilendiklerini kaydeden Yetgin, "Hasta, yaþlý ve bakýma muhtaç olan depremzedelerimizle de öðretmenlerimiz bizzat ilgilenerek, hasta olanlarýn hastanede tedavilerini yaptýrýyoruz. Bunun dýþýnda merkezde ve kýrsaldaki mahallelerde bulunan evlere yerleþen depremzedelere de, gýda ve yakacak yardýmý yapýyoruz" ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.