sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERCEK DEPREMZEDELER ÝÇÝN ÜRETÝYOR

  •  15 Þubat 2023 Çarþamba 11:43

Mersin Büyükþehir Belediyesine baðlý MERCEK’te daha önce dikiþ dikmeyi öðrenen kursiyerler, þimdi depremzedeler için durmaksýzýn üretmeye baþladý.

Büyükþehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðýna baðlý Mesleki Eðitim Merkezinde (MERCEK) daha önce giysi dikmeyi öðrenen eller, þimdi depremzedeler için battaniye, giysi, yastýk ve nevresim takýmlarý üretiyor. MERCEK'te giyim üretim teknolojisi öðretmeni olarak görev yapan Besire Ballýkaya Nehir, Büyükþehir Belediyesine teþekkür ederek, “O kadar güzel bir dayanýþma var ki burada. Biz de elimizden geleni yapmaya çalýþýyoruz. Üretim olarak ne yapabiliriz diye aramýzda bir dayanýþma yaptýk. Arkadaþlarla bir araya geldik. Sað olsunlar baya yoðun bir talep var, ‘gece de çalýþalým, sabahlara kadar çalýþalým' diye ilgi gösteriyorlar. Isýnmalarý için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalýþýyoruz. Elimizden geldiðince battaniye yapmaya çalýþýyoruz. Tiþört, kapüþonlu yelekler, pijamalar. Bu þekilde yardýmcý olabileceðimiz her yerden ulaþmaya çalýþýyoruz. Elimizden geleni yapmaya çalýþýyoruz. Sabah erken gelip geç saatlere kadar burada durmaya çalýþýyoruz. Çünkü bir an önce ulaþmasý gereken ürünler var biliyoruz" dedi.

“Belediyemiz gönlünü açtý”

MERCEK'te kurs eðitmeni olarak görev yapan Nerman Özkartal ise þu ifadeleri kullandý: “Buradaki kursiyerlerimizle beraber yaralý gönüllere dokunabiliyorsak ne mutlu bize. Ben yaþadýklarýmý biliyorum, topraðýn altýndaki insanlar ne yapýyor bilmiyorum. Belediyemiz hakikaten düzenli iþ yapmaya baþladý. Her þeyimiz düzenli. Aþevlerimiz var, elemanlarýmýz var. O kadar yoðunum ki. Biz burada sýcakta yaþarken topraðýn altýndaki insanlar ne yapsýn. Onlara dokunmaya çalýþýyoruz. Battaniyeyle, sweetle, eþofmanla. Yani ulaþmaya çalýþýyoruz. Evleri yýkýldý onlarýn. O insanlarýn evleri gitti. Koca bir ömür yok oldu. Belediyemiz gönlünü açtý. Kurumlarý açtý. Aþevleri açtý. Kýyafet, giyim, erzak. Yani Mersin halký canla baþla çalýþýyor. Bugün evlerde olan ismi bilinmeyen binlerce, on binlerce insan bu insanlara el attý."

“81 ilin ciðeri yanýyor”

MERCEK öðrencilerinden biri olan Sultan Sürmeli, konuþmasýnda duygu dolu anlar yaþayarak, “Burada dikiþ öðreniyorduk ama daha önce ürettiklerimiz farklý þeylerdi. Þu an ihtiyacý olan insanlar için battaniye, eþofman bu tip þeyler üretiyoruz. Duyguluyuz aslýnda anlatacak çok þey var ama anlatamýyoruz. Boðazýmýz düðümleniyor. 81 ilin ciðeri yanýyor. Bizim de yanýyor ama evde oturamayýz kesinlikle. Geldik burada çalýþýyoruz. Hastalara, yaralýlara, çocuklara, herkese elimizden geldiði kadar bir þeyler yapmaya çalýþýyoruz” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.