sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

OYUNLARLA YAÞADIKLARI ÞOKU ATLATMAYA ÇALIÞIYORLAR

  •  15 Þubat 2023 Çarþamba 11:39

Kahramanmaraþ merkezli yaþanan ve 10 ili etkileyen depremlerde evleri yýkýlan vatandaþlar Mersin’e gelmeye devam ederken, depremzede vatandaþlar hem valilik, hem de belediyelerin hazýrladýðý konaklama merkezlerinde kalmaya devam ediyor. Mersin Büyükþehir Belediyesinin yurdunda kalan vatandaþlarýn da her türlü ihtiyaçlarý karþýlanýrken, özellikle çocuklarýn bu þoku atlatmasý için çalýþmalar yürütülüyor.

Merkez üssü Kahramanmaraþ'ýn Pazarcýk ve Elbistan ilçeleri olan 6 Þubat'taki depremlerde evlerini kaybeden binlerce depremzedenin Mersin'e geliþleri sürüyor. Mersin Büyükþehir Belediyesinin hazýrladýðý konaklama merkezlerinde de 3 bin 800 depremzede sýcak bir yuva ortamýnda misafir edilirken, her türlü ihtiyaçlarý karþýlanýyor. Kiþisel bakým, yemek, saðlýk gibi birçok noktada depremzede vatandaþlara yardým edilirken, özellikle çocuklarýn bu þoku atlatmasý için oyun alanlarýnda çeþitli sosyal aktivitelerle farklý çalýþmalar yürütülüyor.

"Bizim amacýmýz en kýsa sürede onlarýn acýlarýný hafifletmek"

Mersin'de aðýrladýklarý depremzedelerle ilgili açýklamalarda bulunan Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðý Koordinatörü ve Opera Sanatçýsý Bengi Ýspir Özdülger, çok büyük bir acýnýn yaþandýðýný dile getirdi. Ýki büyük depremde herkesin büyük bir üzüntü yaþadýðýný kaydeden Özdülger, "Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak depremin hemen arkasýndan organizasyonlarýmýza baþladýk. Alanlarýmýzý onlarýn konaklamasýna uygun þekilde saðlayacak duruma getirdik. Þu anda gençlik kampýmýz, yurtlarýmýz, spor salonlarýmýz, hallerimiz, ayný zamanda fuar alanýmýzda depremzede vatandaþlarýmýzýn konaklamasý için oluþturuldu. Yeni yerlerle ilgili de çalýþmalarýmýz var. Buralarda her türlü ihtiyaçlarýný karþýlýyoruz. Bununla birlikte onlarýn sýcak ortamda kalmalarý, temizlik ve hijyen þartlarýna dikkat edilmesini organize ediyoruz. Ayný zamanda giyeceklerini temin ediyoruz. Onlarýn bu zor dönemini rahat bir ortamda geçirmelerini saðlamak üzere tüm çabalarýmýzý seferber ediyoruz. Bu saydýðým alanlarýmýzda 3 bin 800 depremzede vatandaþýmýz bizim misafirimiz. Onlarýn en kýsa zamanda acýlarýný hafifletmek bizim amacýmýz" diye konuþtu.

"Çocuklarýmýza hizmet ediyoruz"

Depremzede vatandaþlara ellerinden gelen tüm hizmeti sunduklarýný vurgulayan Özdülger, "Hepsi, hepimiz büyük þoktayýz. Onlarýn acýsý büyük. Yaþadýklarý evlerini, ailelerinin fertlerini kaybettiler, hiç kolay deðil. Biz bu noktada hüzünlü aný biraz daðýtabilmek için çalýþýyoruz. Bu yaþadýklarý zor süreci onlarýn en iyi þekilde geçirmelerini saðlamak, kafalarýný daðýtmak üzerine de çalýþmalarýmýz var. Çocuk alanlarý oluþturduk. Çocuklarýmýza hizmet ediyoruz. Onlara bu alanlarýn içerisinde oyuncaklarla, kitaplarla destek veriyoruz. Kitap okuma alanlarý oluþturduk. Kitap okuyarak kafalarýný daðýtmalarýný hedefliyoruz. Ayný zamanda çocuklarýmýza sosyal aktiviteler yaptýrarak güzel anlar yaþatmak istiyoruz. Biz vatandaþlarýmýzla konuþtuðumuzda gerçekten büyük bir üzüntü ve þok var ama biz büyük bir aileyiz. Onlarý baðrýmýza basýp, böyle bir çalýþma yapýyor olmanýn da büyük mutluluðunu ve gururu yaþýyoruz. Bu çalýþmalarýmýza da devam edeceðiz" ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.