sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TARSUS BELEDÝYESÝ DEPREMZEDELERÝN YARALARINI SARIYOR

  •  13 Þubat 2023 Pazartesi 14:48

Tarsus Belediyesi, deprem bölgesinden gelen vatandaþlarýn ihtiyaç duyabilecekleri malzemeleri temin ederek yaralarýný sarabilmek adýna tüm birimleriyle çalýþmayý sürdürüyor.

Deprem bölgesinden gelen vatandaþlara kucak açan Tarsus, barýnma ve rahat bir ortamda kalmalarý için çalýþmalarýný gerçekleþtiriyor. Kente gelen misafirleri ve bu kapsamda çalýþma alanlarýný ziyaret eden Tarsus Belediye Baþkaný Haluk Bozdoðan, “Eðer bugün devlet 'baba' ise belediyeler 'ana'dýr ve halkýn belediyeye evindeki her þeyi taþýmasý bir güvenin eseridir. Onlarýnda çorbada bir tuzumuz olsun demeleridir” ifadelerini kullandý.

Tarsus'ta oluþacak bir afet olayýnda her türlü önlemi almak için kurulan afet birimini oluþturduðunu belirten Bozdoðan, ayný zamanda depremden dolayý Tarsus'a gelen vatandaþlarýn ihtiyaçlarýn karþýlanmasý için tüm hýzýyla çalýþmalarý sürdürdüðünü ifade etti.

"Sizleri çok seviyoruz"

Oluþan bu süreci çok iyi deðerlendirmek gerektiðini vurgulayan Bozdoðan, “Daha öngörülü davranmamýz lazým. Çünkü emin olun belki de 60-65 bine yakýn insan Tarsus'ta yerleþim alaný bulacak ve yerleþmek için gelecekler. Þundan da çok mutluyum. Yani düþünün þu kitap bile 'Fareler ve Ýnsanlar' kitabýndaki þuradaki yazý, ‘Sizleri çok seviyoruz Tarsus' bu çok anlamlý. Yani bu dayanýþmada Tarsuslularýn yaptýklarýna en güzel yanýt bana göre. ‘Sizleri çok seviyoruz Tarsus' evet, Tarsuslularý çok seviyorum. Çok teþekkür ediyorum” dedi.

Tarsus için önlemler alýnýyor

Tarsus için her türlü önlemi almak adýna afet biriminin kurulduðunu kaydeden Bozdoðan, “Bundan sonraki süreçte bulaþýcý hastalýklarda önemli olduðu için bizim kendi gezici saðlýk aracýmýzý oraya görevlendirdik. Þu an burada ama her zamanda sýk sýk görevlendireceðimiz araçlarýmýz bunlar. Bundan sonraki süreçte de bu bulaþýcý hastalýklara karþýda önlem almak zorundayýz ama bundan daha önemlisi þunu yapýyoruz, Tarsus'ta onlarýn yaþam alanlarýný geniþletmek için daha çok konteynerle, gezici mutfakla, gezici fýrýnla, gezici lavabo ile gezici banyo ile onlara hizmet vermek zorundayýz. Bununla ilgili toplantýlar yaptýk. Afet birimini oluþturduk. Yani kent adýna da önümüzdeki dönemlerdeki bir afet olayýnda her türlü önlemi almak için kurulan birimimiz afet birimi” diye konuþtu.

"Evlerin daha kaliteli, daha saðlam olmasý için tek tek tartýþýyoruz"

Afet konularýnda tedbirin ve önlemin çok kritik olduðuna deðinen Baþkan Bozdoðan, þöyle devam etti; "Burada özellikle halkýmýzýn þunu çok iyi bilmesini istiyorum. Biz depremde 3. bölgeyiz. Ýmar verilirken de ruhsatlar ona göre veriliyor. Ama bununla ilgili toplantýlar yaparak evlerin daha kaliteli, daha saðlam olmasý içinde özellikle kýyý þerit kenarýna uymak veya yapýlacak evlerde kalýp tünel sistemini ya da izolatör sistemlerini tek tek tartýþýyoruz. Yani ne yaparsak ilerde böyle bir afetle bir daha karþýlaþmamak, karþýlaþsak bile önlemini saðlam almak, tedbirini saðlam almak. Bütün amacýmýz bu. Ama dediðim gibi halkýmýz siyasetin çok üzerinde ve buradaki dayanýþmasý, buradaki paylaþmasý takdire þayandýr.”

"Gün siyaset günü deðil"

Halkýn paylaþýmýnýn, dayanýþmasýnýn çok önemli olduðunu ifade ederek sözlerine devam eden Bozdoðan, “Anadolu'da belki de çok nadir yaþanacak 7'nin üzerinde 2 depremin yaþanmasý ve bu depremin yan etkileri, ortaya çýkardýðý tablo ciddi anlamda tüm insanlarýmýz için büyük bir acý ve üzüntüye boðmuþtur. Ama burada özellikle halkýmýzýn paylaþýmý, dayanýþmasý belki de hiçbir dünya ülkelerinde olmayacak güzellikte net bir þekilde ortaya çýktý. Evet gün siyaset günü deðil, siyaset yapýlmamalý, birlik olunmalý daha öncede hep haykýrarak söylediðim bir konu var. Eðer bugün devlet 'baba' ise belediyeler 'ana'dýr ve halkýn belediyeye evindeki her þeyi taþýmasý bir güvenin eseridir. Onlarýnda çorbada bir tuzumuz olsun demeleridir. Kendilerine çok teþekkür ediyorum" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.