sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ BELEDÝYESÝ DEPREMZEDELERÝ AÐIRLIYOR

  •  13 Þubat 2023 Pazartesi 13:59

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin, depremzede vatandaþlar için hazýrladýðý barýnma yerlerine yerleþimler baþladý. Yaþadýklarý kentlerden ayrýlýp Mersin’e gelen deprem maðduru yüzlerce vatandaþ, ekiplerce karþýlanýyor, mahalle kültür ve sanat evlerine yerleþtirilip aðýrlanýyor.

Kahramanmaraþ merkezli yýkýcý depremler sonucu maðdur olan afetzede vatandaþlara kapýlarýný sonuna kadar açan Akdeniz Belediyesi, kurum envanterinde bulunan servis araçlarý, otobüsler veya kendi imkânlarýyla Hatay ve Gaziantep'ten Mersin'e gelen yüzlerce depremzede vatandaþý, belediyeye ait 12 Kültür ve Sanat Evinde aðýrlýyor. Belediye personeli, merkez binaya gelen afetzede vatandaþlara da yardýmcý olup yol gösteriyor, konaklayacaklarý yere ulaþýmýný saðlýyor.

Temel ihtiyaç malzemeleri de karþýlanýyor

Felaketin vurduðu vatandaþlarýn yatak, yorgan, battaniye, çarþaf, nevresim, giyecek, ayakkabý ve soba gibi temel ihtiyaçlarý da belediye ekipleri tarafýndan konakladýklarý bu yerlerde karþýlanýyor. Örnek bir imece sergileyen hayýrsever iþ insanlarý ve vatandaþlarýn destekleri de aralýksýz devam ediyor. Büyük bir dayanýþma örneði ile ilk günden itibaren yardým kampanyasýný sürdüren Akdeniz Belediyesi ekipleri, deprem bölgesinde yaþamaya devam eden vatandaþlarýn yaný sýra kente göç edenler için baþta gýda, su, giysi, ýsýtýcý olmak üzere temel ihtiyaç malzemelerini toplayýp afetzedelere ulaþtýrmaya devam ediyor.

Depremzede vatandaþlarýn aðýrlandýðý mahalle kültür evlerinin civarýnda ikamet eden vatandaþlar da kendi piþirdikleri yemeklerin yaný sýra, battaniye, havlu ve giysi gibi temel ihtiyaçlarý getirip görevlilere teslim ediyor. Yaþadýklarý þoku atlatmaya çalýþan deprem maðduru vatandaþlar, kendilerine bu imkâný saðlayan Akdeniz Belediyesine ve gece gündüz demeden yardýmcý olan personele teþekkür etti.

“Millet olarak kenetleneceðiz, yaralarýmýzý birlikte saracaðýz”

Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, depremzede vatandaþlarýn aðýrlandýðý kültür ve sanat evlerini ziyaret etti, afetten etkilenen vatandaþlarýn acýsýný paylaþýp, onlara moral vermeye çalýþtý. Gültak; “Maalesef ülkemiz, tarihte görülmemiþ bir afetle karþý karþýya kalmýþtýr. Deprem, ülkemizin kaçamayacaðýmýz bir gerçeði ne yazýk ki. Ýnþallah tüm bu acýlarýn ve zorluklarýn üstesinden de elbirliðiyle kalkacaðýz. Millet olarak kenetlenmemizin, birlik olmamýzýn zamanýdýr. Siz deðerli vatandaþlarýmýz için elimizden gelen her türlü imkâný hizmetinize sunmaya devam edeceðiz. Baþýmýzýn üstünde yeriniz var. Biz güçlü bir milletiz. Ülke olarak en kýsa zamanda yaralarýmýzý, acýlarýmýzý hep birlikte saracaðýz” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.