sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

DEPREMZEDELER MERSÝN’DE MÝSAFÝR EDÝLÝYOR

  •  13 Þubat 2023 Pazartesi 11:37

Merkezi Kahramanmaraþ olan ve 10 ilde tahribata yol açan deprem nedeniyle yurtlarýný terk eden depremzedelerin bir kýsmý Mersin’e geliyor. Kente gelen depremzedelerin baþta barýnma olmak üzere birçok ihtiyacýna koþan Mersin Büyükþehir Belediyesi, konaklama alanlarýnýn sayý ve kapasitelerini artýrýyor.

Mersin merkezde konukevi, yurt, fuar alaný ve anlaþma yaptýðý bazý otellerde vatandaþlarýn konaklamasýný saðlayan Büyükþehir Belediyesi, yapýmýný tamamladýðý Erdemli Halini 3 bin kiþinin konaklayabileceði þekilde hazýrlýyor. Hazýr olan alanlara misafir alýnmaya baþlanan Erdemli Halinin yaný sýra sosyal alanlar da açýlacak.

Anamur'da ise özel bir firma iþyeri binasýný 250 kiþinin kalabileceði uygun bir alan haline getirerek, 13 Þubat Pazartesi günü misafir kabulüne baþlayacak.

Büyükþehir Belediyesinin hazýrladýðý alanlarda barýnmak isteyen depremzedelerin Mersin Valiliði Açýk Kapý Þube Müdürlüðünden 'depremzede belgesi' almasý gerekiyor. Mersin'e gelen depremzedelerin 'Alo 185' ve 'Teksin Mersin' uygulamasýndan, þehir dýþýndan gelecek olanlar ise '444 8 185'ten barýnma hizmetine eriþim saðlayabiliyor.

“105 adet iþyerinde 3'er tane oda var”

Mersin Büyükþehir Belediyesi Erdemli Koordinasyon Sorumlusu Vedat Uzunbað, depremzedelerin barýnabilecekleri alanlar üzerine çalýþma yapýldýðýný ifade ederek, “Büyükþehir Belediye Baþkanýmýz da henüz bitmiþ ama kullanýma açýlmamýþ Erdemli Sebze Hali Tesislerinin depremzedeler için geçici barýnma yeri olarak kullanýlabileceðini düþündü ve üzerinde çalýþmamýzý söyledi. Burada 105 adet iþyeri var. Bu iþyerlerinde insanlarýmýzýn konaklamalarýný saðlayacaðýz. Bu iþyerlerimizde ayrý ayrý üç tane oda olmakla beraber; mutfak, banyo, tuvalet, sýcak suyu da hazýr. Günlük ihtiyaçlarýný karþýlayacaklarý geniþ bir alan var. Bununla birlikte bir yönetim odasý, idare binamýz var. Ýdare binamýzda da farklý ebatlarda odalar var, konferans salonlarý var. Burada konaklayan insanlarýmýza, konferans salonlarýnda her yaþ kategorisine göre psikolojik destek vereceðiz, konferanslar vereceðiz” dedi.

“Önemli olan onlarý evlerinde gibi hissettirmek”

Erdemli Hali içerisinde insanlarýn, yaþadýklarý felaketi biraz da olsa unutabilmelerini saðlamak adýna sosyal alanlar oluþturduklarýný kaydeden Uzunbað, “Voleybol sahasý, basketbol sahasý, mini futbol sahasý, çocuk oyun parký, insanlarýn sosyalleþebilecek kafeteryalar oluþturuyoruz. Depremzedeler buraya geldiðinde bir yere atýlmýþ, itilmiþ, kaderiyle baþ baþa býrakýlmýþ bir halde olmayacak. Burada Mersin Büyükþehir Belediyesinin onlar için sunduðu çok güzel imkanlardan faydalanacaklar. Önemli olan onlarý evlerinde gibi hissettirmek. Bu travmadan onlarý kurtarmak. Bütün amacýmýz bu” diye konuþtu.

“3 bin kiþiyi misafir edebileceðiz”

Uzunbað, alanýn kapasitesi hakkýnda da bilgi vererek, “Biz burada insanlarý fazla sýkýþtýrmadan, yaklaþýk 3 bin kiþiyi misafir edebileceðiz. 3 bin kiþi diyorum ben ama yine de inþallah bu sayýya ihtiyaç olmaz. Kapasiteyi artýrabilecek gücümüz var. Çünkü alanýmýz son derece geniþ. Altyapýsý hazýr; kanalizasyonu, içme suyu, elektriði hiçbir sýkýntýsý yok, ýsýnmada sorunlar olmayacak. Biz burada insanlara Mersin Büyükþehir Belediyesinin ve Akdeniz'in sýcak insanlarýnýn sýcak kolunu açmýþ ve misafir etmiþ olacaðýz” ifadelerini kullandý.

En önemli desteklerden biri de psikolojik destek

Depremzedelerin, özellikle de çocuklarýn yaþadýðý korku, kaygý ve stresi biraz da olsa atabilmelerinin önemi üzerinde duran Büyükþehir Belediyesi, tüm barýnma alanlarýnda psikolog, PDR uzmaný ve çocuk geliþim uzmanlarý ile psikolojik destek saðlýyor. Tüm barýnma alanlarýnda saðlýk ekibi de bulunduran Büyükþehir Belediyesi, olasý durumlara karþý önlem alýyor.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.