sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TOROSLAR’DA DEPREMZEDELER ÝÇÝN YARDIM ZÝNCÝRÝ BÜYÜYOR

  •  13 Þubat 2023 Pazartesi 10:23

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, merkez üssü Kahramanmaraþ olan ve 10 ili etkileyen depremlerin yaralarýný sarmak için gönüllü vatandaþlarýn da desteðiyle baþlattýðý yardým çalýþmalarýný aralýksýz sürdürüyor.

Halkkent Mahallesi'nde bulunan Yunus Emre Kültür Merkezinde oluþturulan kriz masasý, afet bölgesindeki yetkililerle koordineli bir þekilde çalýþýyor. Temel ihtiyaç malzemelerini taþýyan yardým týrlarý ve araçlar, Yunus Emre Kültür Merkezinden afet bölgesine gönderildi.

"Gelemeyecek olanlarýn evlerinden teslim alýnýyor"

Toroslar Belediyesi, sosyal medya hesaplarýndan da depremzedelere ulaþtýrýlacak temel ihtiyaç malzemelerini paylaþarak, yardýmda bulunmak isteyen vatandaþlarý bilgilendirdi.

Depremzedelere destek vermek isteyen ancak merkeze gelemeyecek olan vatandaþlarýn yardýmlarý da adreslerinden teslim alýnýyor. Vatandaþlarýn, Toroslar Belediyesinin '0324 322 72 00' numaralý telefonunu arayarak belediye ekipleriyle iletiþim kurabilecekleri bildirildi.

Yardým malzemeleri, Yunus Emre Kültür Merkezinde ve belediye hizmet binasý önünde toplanýyor.

Yardýmda bulunmak isteyenler; kýþlýk bot, mont, yaðmurluk, bebek mamasý ve biberonu, jeneratör, powerbank, bebek ve çocuk kýyafeti, kuru gýda, konserve, plastik kaþýk ve çatal, eldiven, bere, atký, hijyen malzemesi, hasta bebek bezi, tuvalet kaðýdý, mum, çakmak, el feneri, düdük, su, meyve suyu, sentetik içlik, kýþlýk kýyafet, uyku tulumu, hijyenik ped, tüplü ýsýtýcý, cep ýsýtýcýsý, battaniye ve ýsýtýcý gibi temel ihtiyaç malzemelerini belediyenin yetkililerine teslim ediyor. Tek tek tasnif edilerek paketlenen yardýmlar, belediye personeli ve gönüllülerin iþbirliðiyle týrlara yükleniyor. Yardýmlar, AFAD koordinasyonuyla ihtiyaç sahiplerine ulaþtýrýlýyor.

"Bu zor günleri birlikte atlatacaðýz"

Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz, merkezde yürütülen çalýþmalarý takip ederek, “Çok üzücü günlerden geçiyoruz. Ülkemizi derinden sarsan bir deprem felaketi yaþadýk. Ýnþallah bir daha böyle bir afet yaþamayýz. Her zaman olduðu gibi bu zor günleri de dayanýþma içerisinde atlatacaðýz inþallah. Yardým kampanyamýz, hemþehrilerimizin yoðun desteðiyle çýð gibi büyüyor. Yardýmda bulunarak duyarlýlýk gösteren tüm vatandaþlarýmýza teþekkür ediyorum. Afet bölgesinin ihtiyaçlarýna göre desteklerimiz artarak devam edecek” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.